Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Víkend bude plný zábavy, hier a športu

Počasie športu praje, a tak sa môžete už tento víkend tešiť na otvorenie cyklosezóny a veľa podujatí plných hier a zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Víkend bude plný zábavy, hier a športu
8
Galéria

Blší trh a Trh – Piac – Markt

Milí priaznivci blších trhov a výhodných nákupov. Navštívte blší trh aj v Starej tržnici počas sobotných trhov. Otvára sa o 9:00 hod. a vstup je tradične zdarma. Na prízemi Trh-Piac-Markt bude o 11:00 hod. detské divadielko.

Trh v Starej tržnici ponúka sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy, ako aj kvalitné špeciality z krajín vzdialenejších. Kúpiť si tu môžete sezónne ovocie a zeleninu, mäsové a mliečne výrobky, pečivo, cukrovinky a iné delikatesy, nápoje.

Trh dopĺňa sprievodný program plný edukačných aj zábavných aktivít pre deti i dospelých, pravidelné burzy, divadelné predstavenia pre deti, ako aj rôzne príležitostné tvorivé dielne a prednášky.

sobota / od 9:00 hod. / Stará tržnica

HRaVá KaRLoVKa

Skauti z Karlovej Vsi v spolupráci s Karloveským centrom kultúry – Kamel klub a spoločnosťou Máme radi spoločenské hry | iHRYsko.sk už po tretí raz pripravili „hráčsky“ deň pre Karlovešťanov. Žiadny hazard ani strata peňazí, iba zábava a stretnutie s priateľmi v prostredí Kamel klubu.

sobota / 14:00 hod. / Kamel Klub – Karloveské centrum kultúry

Ružinovská šachovnica

Nepremeškajte stretnutie šikovných družstiev kompozičného šachu. Hrajú ŠK DK Ružinov.

sobota / 15:00 hod. / Dom kultúry Ružinov

Otvorenie cyklosezóny

Nenechajte si ujsť tradičné otvorenie cyklosezóny. Bude muzika, bude pivko, bude jedlo, bude dobre. Vystúpi aj tradičný ľudový umelec Dáša Fon Fľaša. Vstupné je dobrovoľné.

sobota / 18:00 hod. / parkovisko pri Starom moste

Hravé Nové Mesto

Poobedie plné zábavy, hier a aj výhier pre všetky vekové skupiny. Čakajú na vás spoločenské hry od výmyslu sveta pre partie, kamarátov, rodiny aj deti.

nedeľa / 14:00 hod. / Stredisko kultúry Vajnorská

Týždeň slovenských knižníc

Týždeň slovenských knižníc v Staromestskej knižnici na Panenskej 1 sa ponesie v znamení odpustenia sankčných poplatkov za nedodržanie výpožičnej lehoty a bezplatných zápisov nových čitateľov (4. marec 2019 – 15. marec 2019).

Na verejných priestranstvách budete môcť stretnúť knižničné hliadky. Ak vás prichytia, že práve niečo čítate, ponúknu vám možnosť bezplatného zápisu do knižnice.

do nedele 10. marca / Staromestská knižnica – pobočka Panenská

Panoramatická rotunda

Zažite autentickú atmosféru polárnych ciest. Po vstupe do rotundy vás obklopí panoramatická fotografia s dĺžkou viac než 17 metrov a výškou 4 metre, uvidíte 70 m2 nádhernej Zeme kráľovnej Maud – v januári 2019 ju pri ceste na južný pól navštívila prvá slovenská expedícia pod vedením najscestovanejšieho Slováka Ľuboša Fellnera.

Rotunda má priemer 6,5 metra. Jej výroba zabrala viac než 200 hodín a zúčastnilo sa jej deväť firiem. Bez samotnej plachty a rolovacích dverí váži konštrukcia viac než 1 130 kg.

V nákupnom centre si tiež môžete pozrieť unikátnu výstavu fotografií z ciest od severného po južný pól (pred predajňou Fotolab CEWE v Eurovei počas marca) a fotoknihu s výberom 40 najkrajších fotografií z polárnych ciest.

do pondelka 11. marca / Eurovea

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM