Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Vianočná nálada v Bratislave naberá na obrátkach

Počas pracovného týždňa môžete objavovať chute tradičných špecialít na ďalších vianočných trhoch po Bratislave, ako aj na Vianočnom Street Foode.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Vianočná nálada v Bratislave naberá na obrátkach
11
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočné trhy na Obchodnej

Nenechajte si ujsť siedmy ročník vianočných trhov „bez cigánskej“ na Obchodnej ulici. Prídite sa pokochať krásnymi a netradičnými vianočnými hand made darčekmi. Tešia sa na vás kreatívni umelci z celého Slovenska.

pondelok – sobota / od 10:00 hod. / Obchodná 66

Adventné stretnutie s etnologičkou Katkou Nádaskou

Stále dobrí v spolupráci s Ekonomickou Univerzitou/ Univerzitou tretieho veku si pre vás pripravili zaujímavé predvianočné stretnutie, kde si vo vianočnej atmosfére budete hovoriť o zvykoch, tradíciách týchto najkrajších sviatkov roka so známou etnologičkou Katarínou Nádaskou.

štvrtok / 15:30 / Ekonomická univerzita v Bratislave miestnosť C1.09, Dolnozemská cesta 1

Ružinovské folklórne Vianoce

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na Ružinovské folklórne Vianoce a tanečné predstavenie v podaní Folklórny súbor Karpaty. Po predstavení čaká na návštevníkov vo foyer DK Ružinov lahodná kapustnicao.

štvrtok / 18:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstupenky si môže zadarmo vyzdvihnúť každý obyvateľ s trvalým bydliskom v Ružinove na recepcii v DK Ružinov, Ružinovská 28, každý deň od 28. 11. 2018 od 7:00 do 22:00 hod. Kapacita je obmedzená.

Vianoce s Mareenou

Kde sa lepšie dostanete do sviatočnej nálady ako na vianočnom večierku? Sviatky sú za rohom, koledy nám vyhrávajú v hlavách, sneh už dorazil na Slovensko a Mareena je pripravená dostať sa do vianočnej nálady so všetkými, ktorí ju celý rok podporovali, dobrovoľníčili s Mareenou alebo študovali v jej centre. Čakajú na vás stoly plné tradičných špecialít – perníky, koláče a nealko punč a kapustnica.

štvrtok / 19:00 hod. / Mareena

Tradičné vianočné trhy v Dúbravke

Vianočné stánky s dobrotami, ľudovými a umeleckými výrobkami, bohatý kultúrny program, to všetko nájdete pred Domom kultúry v Dúbravke.

piatok – nedeľa / Dom kultúry Dúbravka

Prievozské vianočné trhy

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na podujatie Prievozské vianočné trhy. Každoročná komunitná akcia, spojená s ukážkami a predajom ručných prác a vlastnoručných výrobkov či koláčikov v pohodovej predvianočnej atmosfére. Zastavte sa na chvíľku a prijmite pozvanie na čaj , potešte sa pri vystúpeniach našich prievozských tanečníkov a speváčikov a možno si domov prinesiete i drobný darček. Pre šikovné detičky budú samozrejme pripravené posledné tohoročné tvorivé dielničky.

piatok / 17:00 hod. / Spoločenský dom Prievoz, Kaštieľska 30

Vianočný Street Food

Vianočný Street Food na Tyršovom nábreží v Bratislave je gastronomické podujatie, okrem výborných street food jedál si môžete vychutnať aj vianočnú burzu, a to priamo na nábreží denne 14. 12., 15. 12 a 16. 12.2018.

piatok – nedeľa / 10:00 – 22:00 hod., Vianočný trh bude otvorený od 10:00 do 15:00 hod. / Tyršovo nábrežie

Kam v Bratislave zadarmo
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM