Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Vianočná atmosféra ovládne Hlavné námestie, Abeland rozvoňajú medovníky

Čarovná atmosféra Vianoc sa šíri do celého mesta. Môžete zasadiť strom, upiecť medovníky alebo prispieť na dobrú vec na charitatívnom trhu.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Vianočná atmosféra ovládne Hlavné námestie, Abeland rozvoňajú medovníky
9
Galéria
Zdroj: TASR

Street Food Park

Street Food Park je obľúbenou udalosťou všetkých, ktorí milujú street food a rušný mestský štýl života. V novembri bude síce chladnejšie, to však organizátorov neodradilo. Zoznam gastro prevádzok na novembrovom Street Food Parku nájdete TU.

do soboty / pred Starou tržnicou na Nám. SNP / 12:00 – 22:00 hod.

Vianočné trhy Bratislava 2018

Tradičné Vianočné trhy sú ideálnym miestom na stretnutia. Nájdete tu jedlo, pitie a možno urobíte aj malý nákup. Na Hlavnom a Františkánskom námestí Vianočné trhy slávnostne otvoria spolu s rozsvietením 14-metrového vianočného stromčeka o 17:00 hod. Trhy potrvajú do 22. decembra. Ich súčasťou bude aj kultúrny program Vianočná Bratislava.

Tešiť sa môžete na akrobatickú skupinu VERTIGO, tanečnú skupinu CREDANCE – netradičná umelecká tanečno-akrobatická produkcia aj Bratislavský detský zbor.

Na tohtoročných mestských vianočných trhoch bude 99 stánkov, z toho 72 stánkov na Hlavnom námestí a 27 stánkov na Františkánskom námestí. Všetky stánky predávajúce občerstvenie budú otvorené od 10:00 do 22:00 hod., stánky s vianočnými darčekmi a charitatívne stánky budú otvorené do 20:00 hod.

Program Vianočných trhov Bratislava 2018 nájdete TU.

piatok / Hlavné námestie / 17:00 hod.

Medovníčky v Abelande

Na poslednej jesennej akcii v Abelande sa budú piecť hokkaido medovníčky. Pri ich príprave sa zabavia mamičky, tatkovia i deti. Drobci okrem pomáhania pri vykrajovaní môžu vyrábať zvieratká z gaštanov či moržovať kukuricu.

sobota / Abeland, Lozorno / od 10:00 do 17:00 hod. / vstup voľný

Sadenie stromov v areáli Mičurin

Tento rok si pripomíname mnohé významné výročia – sté výročie založenia prvého spoločného štátu Čechov a Slovákov, a zároveň sté výročie Deklarácie slovenského národa, sté výročie konca ničivej 1. svetovej vojny, 50. výročie česko-slovenskej federácie, či 29. výročie Nežnej revolúcie.

OZ Hrad – Slavín chce v sobotu symbolicky vysadiť Stromy slobody a pokračovať tak v tradícii našich predkov, ktorá začala od roku 1918. Stromy symbolizovali vznik Československej republiky a aj neskôr pripomínali význam slobody a demokracie. Lipa je náš národný strom a práve tie sa budú slávnostne vysádzať v sobotu na Mičurine. Všetci sú vítaní.

sobota / areál Mičurin – Ekoiuventa, Búdkova 2 / 11:00 hod.

Koncert kapely Polemic

Ak patríte k fanúšikom zlatistého moku, iste vás na posedenie v pivárni netreba dlho prehovárať. Tento raz si svoj obľúbený nápoj môžete vychutnať spolu s dobrou muzikou kapely Polemic.

sobota / Centrálna klubovňa, Krížna 64 / od 19:00 hod. / vstup voľný

Charitatívny vianočný trh

27.Charitatívny Vianočný trh organizovaný Medzinárodným dámskym klubom a manželkami akreditovaných veľvyslancov na Slovensku. Vyberte sa v Starej tržnici na cestu okolo sveta, navštívte stánky rôznych krajín, medzinárodných škôl a občianskych združení. Výťažok z podujatia bude použitý na charitatívne účely na Slovensku.

nedeľa / Stará tržnica / 10:00 hod.

Finisáž výstavy NCD

Komentovaná prehliadka výstavy pre širokú verejnosť s kurátorkou Evou Kašákovou a prizvanými vystavujúcimi autormi a vyhlásenie dvoch cien – verejnosti a detského návštevníka. Podujatie je sprievodnou akciou Národnej ceny za dizajn, ktorú spoločne udeľujú Slovenské centrum dizajnu a Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky.

nedeľa / Fakulta architektúry STU / 17:30 hod. / vstup voľný

Kam v Bratislave zadarmo
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM