Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: V meste bude vládnuť čarovná atmosféra. Presvedčte sa!

Počas týždňa odhalíte tajomstvo Maximiliánovej fotntány, ulicami mesta sa ponesú melódie fanfárového koncertu z balkóna Primaciálneho paláca aj Starého mosta.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: V meste bude vládnuť čarovná atmosféra. Presvedčte sa!
5
Galéria
Zdroj: BKIS

Čítanie v tráve

Medická záhrada patrí k najobľúbenejším bratislavským verejným parkok. Udržiavané trávnaté plochy, kvetinové záhony a staré stromy vytvárajú ideálne podmienky pre oddych a kultúru.

Nenechajte si ujsť autorskú besedu o detektívnej tvorbe Kataríny Holetzovej.

utorok / 16:30 hod. / Medická záhrada

Otvorenie Bystra + veľký bazár

Nenechajte si ujsť dlhoočakávané otvorenie nového Bystra. Na novej adrese, v nových priestoroch a s novou energiou. Nebude chýbať program, o 17:00 hod. začne mini plénum, len pre členov a členky Bystra, aby sa prebrali praktické veci, týkajúce sa otvorenia. Od 18:00 hod. začne Grand Opening pre verejnosť.

Otvorenie Bystra so všetkým čo k tomu patrí, ľudia aj welcome drinky (prvý je pre členov a členky Bystra zadarmo). Počas otvorenia sa tiež bude konať veľký bazár so všetkými skvelými a užitočnými vecami, ktorých sa potrebujete zbaviť. Od 20:00 hod. začne koncert.

utorok / 18:00 hod. / Bystro – Komunitná obývačka, Karpatská 3

Leto v Medickej

Piaty ročník Leta v Medickej je pokračovanie úspešnej série bábkových divadelných predstavení pod taktovkou najstaršieho bábkového divadla na Slovensku. Už predošlé ročníky mali obrovský úspech nielen medzi malými, ale aj dospelými divákmi. Predstavenia bývajú každú druhú stredu o 16:00 hod.

V stredu sa môžete tešiť na Gašparka a Janka v pekle.

streda / 16:00 hod. / Medická záhrada

Rozprávky pri Dóme

Príďte si posedieť v detskom svete na Rudnayovom námestí, v ktorom sa ocitnete v rozprávke. Každú stredu počas prázdnin môžete zobrať ratolesti pozrieť si divadelnú rozprávku pri Dóme.

V stredu sa môžu deti tešiť na rozprávku Rozkrávka, ktorú si pripravilo Divadlo Piki. Predstavenie dáva malým divákom možnosť stať sa aspoň na chvíľku odvážnymi vedcami, športovcami, či hudobníkmi. Dokazuje, že aj malí ľudia môžu robiť veľké činy. Stačí len nabrať odvahu.

streda / 17:30 – 18:30 hod. / Rudnayovo námestie

Fontány ožívajú

Cyklus z produkcie Bratislavského kultúrneho a informačného strediska, ktorý dostal názov Fontány ožívajú, si zamilujete. Fontány v tomto prípade naozaj ožijú hudobnou produkciou, príbehmi a povesťami, výrazovým tancom a vizuálnou atraktivitou sa budú snažiť upútať pozornosť širokej verejnosti, vtiahnuť vybrané fontány do centra diania a upozorniť na historické pozadie a povesti spojené s týmito fontánami.

V stredu ožije Maximiliánova fontána na Hlavnom námestí.

streda / 18:00 hod. / Hlavné námestie

Muzika Starého mosta

Cyklus podujatí oživí Starý most a dianie v centre mesta na netradičnom mieste. Príďte sa prejsť na Starý most a započúvajte sa do skvele muziky, ktorú zahrá DJ Matthew Sax.

štvrtok / Starý most / 18:00 – 21:00 hod.

Trúbenie z veže

Cyklus Kultúrneho leta a Hradných slávností ponúka hudobný zážitok v podobe fanfárového koncertu. Koncerty vždy prebiehajú na inom mieste a venujú sa tvorbe iného umelca.

Vo štvrtok sa môžete tešiť na fanfárový koncert z balkóna Primaciálneho paláca. Na koncerte zaznejú skladby z tvorby Františka Krištofa Veselého.

štvrtok / 20:00 hod. / Primaciálny palác

bratislava – inline 2018

bratislava-inline je podujatie pre každého, kto vie korčuľovať a zabrzdiť – mladí, starí, jednotlivci, skupiny, rodiny s deťmi, ale aj pre cyklistov, kolobežkárov či longboardistov. Cieľom podujatia je vychutnať si Bratislavu a jej mestské časti z inej perspektívy, zažiť atmosféru a ducha mesta inak, ako v každodennom živote, na tých istých cestách, po ktorých chodíme denne do práce či do školy.

V piatok sa štartuje od Zimného štadióna O. Nepelu. Trasu na Google Maps nájdete TU.

piatok / 21:00 – 22:30 hod. / Nové Mesto

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM