Dominika Pacigová Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Sviatočné dni budú bohaté na kultúrne i športové podujatia

Vianoce sú časom radosti a rodinnej pohody. Vyraziť však môžete aj na koncerty, zábavy či športové podujatia, z ktorých si odnesiete množstvo zážitkov.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Sviatočné dni budú bohaté na kultúrne i športové podujatia
9
Galéria
Zdroj: TASR

HRAB

Ide o športovo-socializačné podujatie, ktoré sa odohrá v prírode a priateľskej atmosfére. Pripravená bude 8,5 kilometrová trať. V polovici trasy bude pre bežcov pripravené aj občerstvenie.

pondelok / 11:00 hod. / Železná studnička

Verejné korčuľovanie v Ružinove

Vianočné sviatky si môžete užiť aj na ľade. Verejné korčuľovanie v Ružinove sa koná od 22. decembra do 6. januára. Je plne organizačne zabezpečené usporiadateľskou a zdravotnou službou.

streda / 11:30 – 13:15 hod. / štvrtok, piatok / 9:45 – 11:45, 15:00 – 16:30 hod. / Zimný štadión Vladimíra Dzurillu

Štefan, poď sem

Je Štefan novým Štedrým dňom? V Karloveskej knižnici spojili to najlepšie, a to kapustnicu, knihy zadarmo, lounge party a dánskych Slovákov Tittingur. Posedenie je určené všetkým, ktorí majú radi knižnicu. Knižný bazár bude tentokrát give-away.

streda / 19:00 hod. / Karloveská knižnica / dobrovoľné vstupné

Na Štefana, pre Štefana

Štefanskú párty poňali tentokrát trochu inak, aj keď tradične formou oldies. Štefan, stály zamestnanec Luna Baru, oslavuje meniny. Z vyzbieraného vstupného pôjde časť práve jemu. Takto mu môžete prejaviť vďaku za čisté priestory a vzdať hold jeho práci.

streda / 20:00 hod. / Luna Bar / Štefanovia a dámy vstup voľný, ostatní páni 5 eur

Štefanská párty v Rockok

Tak, ako každý rok, aj tento je v Rockok medzi sviatkami nachystaná párty plná rockových hitov v podaní DJ MAREK-a. Príďte sa po dňoch pokoja vyblázniť v rockovom štýle medzi priateľov.

streda / 21:00 hod. / Rockok / vstup voľný

Vianočno-novoročné svetlo pre Dúbravčanov

Zažite magickú atmosféru i odneste si kultúrny zážitok. Na koncerte, ktorý sa v Dúbravke stal tradíciou, predvedie svoje umenie operný spevák Martin Babjak, nebude chýbať ani známy spevák Peter Oswald. Operný svet priblížia Jana Patorková a Tomáš Ondriáš. Kostolom sa budú niesť tóny orgánu a spevu Dúbravčanov Ružovičovcov, nebudú chýbať ani ďalšie spevácke zbory a spevokoly. Zaznejú aj vianočné a novoročné spevy či pieseň Tichá noc, svätá noc.

štvrtok / 15:30 hod. / Kostol sv. Kozmu a Damiána / vstup voľný

Plyšákový zápas

Všetci milovníci hokeja si budú môcť užiť zápas medzi HC Osmos Bratislava a HK Martin, ktorý bude zároveň aj spomienkou na zosnulého fanúšika bratislavského hokeja, predsedu fanklubu Verní Slovanu Miša „Wertera“ Komlóšiho.

Pre fanúšikov je pripravený aj špeciálny program, a to maľovanie na tvár, vianočné fotenie s maskotom, tombola či zaujímavé súťaže.

Vašou prítomnosťou budete môcť podporiť nielen bratislavských chlapcov, ale aj deti v Bratislave. Po prvom góle HCB sa budú hádzať na ľadovú plochu plyšové hračky, pričom pôjde o zbierku plyšákov pre deti z detských domovov a detských oddelení nemocníc v Bratislave.

štvrtok / 18:00 hod. / Zimný štadión Vladimíra Dzurillu / vstup voľný

Snehová kráľovná

SNM-Múzeum Červený Kameň uvedie počas vianočných sviatkov nové predstavenie z vlastnej dielne, a to rozprávku Snehová kráľovná. Tým nadviaže na rad divácky úspešných rozprávok prezentovaných návštevníkom za ostatné roky. Súčasťou podujatia budú už tradične aj stredoveké vianočné trhy v podaní občianskeho združenia Schatmansdorf.

od štvrtka (27.12.) do nedele (30.12.) / 10:00 – 17:00 hod. / hrad Červený Kameň SNM / deti do 3 rokov zdarma; deti od 3 rokov, študenti a seniori – 4 eurá; dospelí – 8 eur, rodinné vstupné – 22 eur

Vianočné Vocalatté

Vocalatté je spevácky zbor, ktorý bol založený v roku 2011 študentmi Univerzity Komenského. Jeho členovia vystupujú na podujatiach rôzneho druhu. Už siedmy raz sa predstavia na tradičnom vianočnom koncerte. Odznejú viac i menej známe skladby.

piatok / 19:15 hod. / Farský kostol Najsvätejšieho Srdca Ježišovho, Kramáre / dobrovoľné vstupné

4 Nations Cup

Reprezentácia sa už tradične pripravuje medzi sviatkami na Majstrovstvá Európy. Na prípravnom turnaji sa predstavia štyri krajiny, a to Česko, Chorvátsko, Rakúsko a Slovensko. Nenechajte si ujsť zápasy a povzbuďte mladých.

piatok – sobota / od 11:00 hod. / Dom športu / vstup voľný

Kam v Bratislave zadarmo
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM