Dominika Pacigová Rôzne

Štvornohých kamarátov z útulku poteší počas sviatkov aj prechádzka

Vianoce sú pre mnohých ľudí časom radosti, hojnosti a lásky. Sviatočný čas sa však dotýka aj opustených zvierat v útulku. Ako budú tráviť vianočné sviatky?

Ilustračný obrázok k článku Štvornohých kamarátov z útulku poteší počas sviatkov aj prechádzka
3
Galéria
Zdroj: TASR

Ľudia s dobrým srdcom budú mať aj počas sviatkov dvere do útulku Slobody zvierat na Poliankach otvorené. Krátka prechádzka, pohladenie či rôzne dobroty a prekvapenia dokážu spríjemniť Vianoce zvieratám.

Predvianočná radosť

Počas decembra potešili útulkáčov mnohí návštevníci i podporovatelia. Do útulku prišli mnohí ľudia prezlečení za Mikulášov, ktorí začiatkom decembra vyvenčili psíkov i potešili ich mikulášskou nádielkou vo forme granúl či konzerv.

V polovici decembra sa konalo ďalšie podujatie, a to Dobrý skutok pre útulok. Akciu zorganizovala Sloboda zvierat v spolupráci s mnohými partnermi. Útulkáči boli obdarení granulami, konzervami, cestovinami, ryžou i dekami. Pre návštevníkov bol pripravený vegánsky catering, zábavný fotokútik, spoločnosť im robila Soňa Müllerová a Emma Tekelyová.

Ľudia s veľkým srdcom

Samotné Vianoce majú v útulku svoje čaro. „Aj počas sviatkov prichádza do útulku veľa dobrých ľudí, ktorí chcú obdarovať zvieratá. Sviatky sú však pre zamestnancov útulku náročné, pretože zvieratá potrebujú nonstop službu, či už ide o hygienu alebo kŕmenie. Tieto dni nemôžu tráviť so svojimi rodinami,“ prezradila lektorka a koordinátorka edukačného centra Slobody zvierat Jana Liptáková.

Pracovníci sa snažia vytvoriť zvieratkám pekný deň a potešiť ich chutnou večerou. „Psíkovia aj mačičky dostanú svoju obvyklú stravu, potešíme ich však aj nejakými dobrotami. Určite ich potešia aj ľudia s dobrým srdcom, ktorí ich prídu vyvenčiť,“ uzavrela Liptáková.

Útulok bude otvorený aj na Štedrý deň do 14:00 hod., na Druhý sviatok vianočný do 18:00 hod.

Sloboda zvierat
3
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM