Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Stupavské hody, metlobalový turnaj či cigánsky bašavel

Nemáte ešte program na víkend? Strávte ho v Bratislave na akciách, kde sa vytancujete, naplníte brušká a aj sa čosi nové dozviete a naučíte.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Stupavské hody, metlobalový turnaj či cigánsky bašavel
Zdroj: TASR

Letné blšie trhy

Priaznivci blších trhov a výhodných nákupov budú mať svoju sezónu i v lete. Letné blšie trhy sa budú konať vždy v Starej tržnici, do konca leta ešte v termínoch 18. 8. a 25. 8. 2018. Keďže sa v horúčavách nikomu nechce stúpať po schodoch, nájdete ich na prízemí.

sobota / 9:00 hod. / Stará tržnica / vstup voľný

Shpaiza Fest 2018

Jedinečný mestský festival plný mladých hudobných talentov a dobrého lokálneho občerstvenia. Vychutnajte si kvalitnú kávu z Bratislavskej pražiarne, pivo z remeselných pivovarov alebo víno z rodinného vinárstva z Modry. O hudbu sa postarajú Bratislavské projekty Michael Hopes, Scott&Zelda, Lea Danis alebo The Mytus.

sobota / 12:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie

Mareena fest

Leto je v plnom prúde a prázdninovú atmosféru si môžete užiť spolu s Mareenou. V sobotu sa budú oslavovať prvé narodeniny komunitného centra Mareena. Budete si môcť oddýchnuť v Mareeninej obývačke, ochutnať svetové špeciality z jej kuchyne, urobiť si v záhrade festivalovú náladu s kapelami, ale tiež lepšie spoznať, kto sú a čo robia, aby ste mali dôvod pravidelne sa vracať.

sobota / 15:00 hod. / Mareena / vstup voľný

Broomtislava – metlobalový turnaj

Príďte podporiť bratislavský metlobalový tím Pressburg Phantoms na prvom ročníku turnaja Broomtislava, kde bude proti sebe súťažiť 8 metlobalových tímov zo šiestich krajín. Súčasťou akcie bude aj možnosť vyskúšať si metlobal (od 16 rokov).

sobota – nedeľa / 10:00 hod. / Športový areál Pavla Gleska / vstup voľný

Električkou na Československo

Chcete vedieť viac o kľúčových miestach v Bratislave, ktoré formovali históriu Československa? V rámci projektu Česko-slovenská / Slovensko-česká výstava bude premávať Bratislavou v letných mesiacoch historická električka ČKD Tatra K2 z roku 1971. Prevezie vás počas víkendov v júli a auguste. Nepremeškajte lektorované jazdy. V časoch 14:00, 15:00 a 16:00 hod. sa môžete tešiť na sprievodcov zo združenia Klub priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy, o. z..

Električka bude premávať v uzavretom kruhu v Bratislave raz za hodinu v časoch 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00 hod.

sobota a nedeľa / trasa električky: Národné divadlo (Jesenského), námestie SNP, Obchodná, Radlinského, Vazovova, Špitálska, námestie SNP, tunel, nábrežie, Národné divadlo / zadarmo

Stupavské hody 2018

Výročné sviatky spojené s miestnym kostolom, nazývané aj hody, oslavujú Stupavčania tradične v auguste. K hodom patrí aj svetská časť osláv, plná zábavy, dobrej nálady a vzájomných stretnutí. Nebude tomu inak ani v tomto roku.

Program nájdete TU.

nedeľa / 13:00 hod. / Stupava

Cigánsky bašavel

Autentická rómska hudba, tanec a spev, ukážky cirkusového umenia či ochutnávka tradičných rómskych špecialít. To je časť z programu deviateho ročníka festivalu rómskej kultúry s názvom Cigánsky bašavel, ktorý bude v nedeľu 19. augusta v Bratislave.

Vrcholom podujatia bude galaprogram detí z Divých makov a ich hostí – tanečnej skupiny Credance. Súčasťou bude aj ohňová šou, ktorú povedie huslistka a primáška Barbora Botošová. Návštevníci budú môcť na festivale podporiť aj talentované rómske deti a mládež buď zaslaním darcovskej SMS, alebo finančným darom priamo na mieste konania.

Pre deti sú pripravené aj ukážky cirkusového umenia, kútik s animátormi, výtvarný workshop či maľovanie na tvár. Na dospelých čaká napríklad bezplatné líčenie, predaj handmade výrobkov či ochutnávka tradičných rómskych špecialít.

nedeľa / od 15:00 do 22:00 hod. / nábrežie Eurovea / vstupné dobrovoľné

Vedecké chodníčky na Devíne – Botanika

Prejdite sa po hrade tak ako nikdy predtým. Vedeli ste, že v skalnom brale sa nachádza 12 veľkých puklín, v ktorých sú vytvorené úzke krasové a pseudokrasové jaskyne? Poznáte vzácne rastliny a živočíchy tejto lokality? Viete, že na hrade Devín prebiehajú archeologické výskumy od roku 1913?

nedeľa / 15:00 hod. / Hrad Devín

Tanečný dom: letná lesná tancovačka

Dragúni pozvývajú na letný Tanečný dom v bratislavskej lesnej horárni. Tance pre deti i dospelých. Vedú a vyučujú: Barbora a Fero Morongovci, J. Michálik a.h., sestry Dorotka a Terezka Morongové, a hostia.

nedeľa / 16:00 hod. / Horáreň – Horský park

Fontány ožívajú

Nenechajte si ujsť cyklus z produkcie Bratislavského kultúrneho a informačného strediska, ktorý dostal názov Fontány ožívajú. Fontány v tomto prípade naozaj ožijú hudobnou produkciou, príbehmi a povesťami, výrazovým tancom a vizuálnou atraktivitou sa budú snažiť upútať pozornosť širokej verejnosti, vtiahnuť vybrané fontány do centra diania a upozorniť na historické pozadie a povesti spojené s týmito fontánami.

V nedeľu ožije fontána s plastikou leva pred Starou tržnicou.

nedeľa / 18:00 hod. / Námestie SNP / vstup voľný

zdroj: citylife.sk

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM