Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Spomienky na detstvo aj babská jazda so Simou

Tretí marcový víkend sa ponesie v znamení spomienok na detstvo našich rodičov, no nebude chýbať ani kultúra či bláznivá babská jazda s obľúbenou Simou!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Spomienky na detstvo aj babská jazda so Simou
5
Galéria

Kto chytá v žite

Nenechajte si ujsť čítanie z najvýznamnejšieho diela americkej literatúry 20. storočia a najznámejšej knihy J. D. Salingera, zobrazujúcej príbeh trojdňového blúdenia Holdena Caulfielda, jeho mravnú čistotu a neutíchajúcu silu v boji proti meštiactvu. Číta Peter Sklár.

piatok / 10:00 hod. / Mestská knižnica v Bratislave – Úsek hudobnej a umenovednej literatúry

Blší trh a Trh – Piac – Markt

Milí priaznivci blších trhov a výhodných nákupov. Navštívte blší trh aj v Starej tržnici počas sobotných trhov. Otvára sa o 9:00 hod. a vstup je tradične zdarma. Na prízemi Trh-Piac-Markt bude o 11:00 hod. detské divadielko.

Trh v Starej tržnici ponúka sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy, ako aj kvalitné špeciality z krajín vzdialenejších. Kúpiť si tu môžete sezónne ovocie a zeleninu, mäsové a mliečne výrobky, pečivo, cukrovinky a iné delikatesy, nápoje.

Trh dopĺňa sprievodný program plný edukačných aj zábavných aktivít pre deti i dospelých, pravidelné burzy, divadelné predstavenia pre deti, ako aj rôzne príležitostné tvorivé dielne a prednášky.

sobota / od 9:00 hod. / Stará tržnica

Krst knihy Cikicaki Cikicak

Fandíš slovenskému hokeju? Tak to nemôžeš chýbať na krste hokejovej knihy Cikicaki Cikicak! Tréning na pravé Cikicaki Cikicak fanúšikovanie sa začína už túto sobotu!

Kniha CikicakiCikicak mapuje 90 rokov slovenského hokeja. Vďaka súčinnosti osobností slovenského reprezentačného a klubového hokeja vznikla knižka, ktorá všetkým generáciách fanúšikov hokeja spestrí knižnicu a spríjemní nadchádzajúce hokejom nabité mesiace. Krstným otcom je Janko Lašák, ktorý spolu s deťmi z hokejových slovenských klubov pokrstí knihu Cikicaki Cikicak nálepkami hokejových legiend a suchým ľadom. Nebude chýbať autogramiáda hokejistov.

sobota / 13:00 – 17:00 hod. / Avion

Babská jazda so Simou

Milé dámy, na sobotu si už nerobte žiadne plány! Tretí marcový víkend bude v Shopping Palace patriť vám. Vezmite kamošky a príďte si spoločne užiť babskú jazdu. Tešiť sa môžete na SIMU, FEJBS, RONIE, YouTuberku PATRA BENE a bohatý sprievodný program – autogramiáda a fotenie s hosťami, zaujímavé prednášky, make-up líčenie a ďalšie.

Viac info nájdete TU.

sobota / 13:30 – 17:30 hod. / Shopping Palace

Ako sa hrali naši…

Múzeum mesta Bratislavy pozýva na druhé stretnutie v rámci projektu Ako sa hrali naši…, najskôr do Apponyiho paláca a potom do Starej radnice do Ateliéru Múzeum má budúcnosť.

V Apponyiho paláci sa o 14:30 hod. dozviete, čo si šepkajú hračky. Ďalšie 4 hračky – šporáčik, medvedík, bábika a stavebnica – opustia depozitár, prídu medzi návštevníkov a rozpovedia svoj príbeh. S hračkami sa tradične bude dať fotografovať na pamiatku. V Ateliéri Múzeum má budúcnosť o 16:15 hod. si skalní pridajú do Papierového múzea ďalší príbeh, nálepky, hračku, fotky a ilustrované obrázky. Vytvoria si nové hračky z papiera. Papierové múzeum sa pokojne môže volať aj album spomienok (prispievať textovými príbehmi zo svojho detstva môžu najmä skôr narodení príbuzní). Účastníkom ostane album rodinných spomienok a pamiatok na návštevy múzea v roku 2019 – siedmich podujatí pod názvom Ako sa hrali naši…

sobota / 14:30 hod. / Apponyiho palác, Ateliér Múzeum má budúcnosť

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM