Kultúra

S akými hračkami sa hrali naši rodičia a starí rodičia? Spoznajte čaro detských hier minulosti

Hračky z Múzea mesta Bratislavy rozpovedia svoj príbeh vyplývajúci z doby, kedy vznikli. Dokonca sa s nimi budete môcť aj odfotografovať.

Ilustračný obrázok k článku S akými hračkami sa hrali naši rodičia a starí rodičia? Spoznajte čaro detských hier minulosti
9
Galéria

Spomienky na časy dávno minulé v nás takmer vždy vyvolávajú nostalgiu. A ak sa týkajú hier a detstva, sú ešte pôsobivejšie.

Ako sa hrali naši…

Múzeum mesta Bratislavy otvára pomyslené dvere do depozitára historických hračiek. Mnohé z nich postupne predstaví návštevníkom v zaujímavom projekte Ako sa hrali naši…

Staré hračky tešili deti a dospelých pred mnohými rokmi a je šťastie, že v múzeu našli útočisko. Vďaka tomu nestratili na pôvabe. „Hlavná myšlienka projektu je oveľa hlbšia – ide o spájanie generácií, rozprávanie a porovnávanie hry a hračiek detí v minulosti a súčasnosti. Zmysel, podstata, spôsob hry aj podoba hračiek rôznych generácií záviseli najmä od spoločenskej atmosféry a životného štýlu, v ktorom deti vyrastali a vyrastajú,“ približujú projekt jeho autorky Beáta Husová a Martina Pavlikánová.

Hračky, hra, rozprávanie, spev a tvorivosť vyplní voľný čas návštevníkom múzea, ktorí sa stanú súčasťou ateliéru a projektu.

Spomienky hercov a herečiek

Stretnutia so známymi ľuďmi prostredníctvom ich rozprávania odhalia, ako sa hrali naši rodičia, starí i prastarí rodičia. Na každom zo siedmich stretnutí v Apponyiho paláci a následne v Ateliéri Múzeum má budúcnosť sa návštevník dočká programu plného spomienok, tvorivosti, ale hlavne zábavy.

Hosťami podujatí postupne budú František Kovár, Karol Čálik, Božidara Turzonovová, Iveta Malachovská, Anna Šišková, Lukáš Latinák a Marián Labuda.

Viec o zaujímavom projekte Múzea mesta Bratislavy sa dozviete TU.

hracky retro
9
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM