Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Privítajte prázdniny dobrým jedlom, umením a športom

Prázdniny sú tu! Ako ich osláviť lepšie ako pri dobrom jedle počas akciami nabitého víkendu? Vyberte si niektorý z tipov.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Privítajte prázdniny dobrým jedlom, umením a športom
11
Galéria

bratislava – inline 2019

Korčuliari, cyklisti a iné nemotorové kolieska budú opäť jazdiť po bratislavských cestách. Letné piatkové jazdy sú skvelým spestrením nielen pre korčuliarov, ale aj cyklistov, kolobežkárov, skateboardistov, longboardistov či bežcov, ktorí si chcú užiť nočné mesto z inej perspektívy, vypnúť odreagovať sa po pracovnom týždni, schladiť sa v horúcom letnom počasí a pri tom si zašportovať a stretnúť priateľov.

Aktuálna jazda: Knižní hrdinovia sú späť! A ich program v ružinovskom Parku Andreja Hlinku bude naozaj nabitý: aktivity a jazda pre deti, karneval so súťažou o ceny, koncert, partneri, jazda.

Podrobný program nájdete TU.

piatok / 21:00 – cca 22:30 hod. / miesto stretnutia, programu a štartu: Park Andreja Hlinku

Hody v Záhorskej Bystrici

Patrónmi Mestskej časti Bratislava-Záhorská Bystrica sú Peter a Pavol. Pri tejto príležitosti mestská časť každoročne koncom júna organizuje Bystrické malé hody. V piatok sa začnú Zumbovaním na Námestí Rodiny, v sobotu bude deti zabávať Sníček Hugo z TV RIK so svojimi veselými pesničkami a súťažami. Pre dospelých zaspieva Tomáš Horváth a záver bude patriť legende hudobnej scény, skupine „The Beatles“.

V nedeľu sa program bude niesť v duchu ľudoviek. Uvidíte folklórny súbor Čečinka, cimbalovú kapelu Salón Orchestra a večer vás dostanú do varu najväčšie hity skupiny „Queen“. Bystrické malé hody ukončí domáca jazzová kapela Ragtime jazz band. Oba dni moderuje Barbora Chlebcová.

piatok – nedeľa / Záhorská Bystrica / vstup voľný

Maxišach

Získajte nový zážitok z šachu pri hre na šachovnici v dlažbe na Hviezdoslavovom námestí pri altánku.

piatok – nedeľa / Hviezdoslavovo námestie

Retro deň v Dúbravke

Kým kedysi sme trávili čas takmer nepretržite vonku, dnešné deti čoraz viac podliehajú moderným technológiám a čas pred obrazovkami sa predlžuje. Ukázať deťom, ako sa hrávali ich rodičia, zabaviť rodičov, starých rodičov a zažiť poobedie plné zábavy. S týmto cieľom organizuje Dúbravka prvý ročník podujatia s názvom RETRO DEŇ.

piatok / 14:00 hod. / v Parku Pekníkova

Vítanie prázdnin

Privítajte prázdniny v najväčšom zábavno-športovom centre pre celú rodinu na Slovensku LEON v petržalských Slnečniciach. Malí aj veľkí si užijú deň plný zábavy, čaká na vás pestrý program pre deti aj dospelých.

Zažijete ukážky workshopov, skákací hrad na lúke za Slnečnice Marketom. V areáli stretnete veselých maskotov a rozprávkové postavičky. Sprevádzať programom bude moderátor Roman Juraško. Nebude chýbať trampolínový park ani skvelé dobroty. Dospelí si môžu vyskúšať aj jazdy na elektromobiloch. Nebude chýbať narodeninová torta pri príležitosti prvých narodenín Jungle parku. Čerešničkou na torte bude skvelý koncert obľúbených Paci-Pac!

sobota / 9:00 – 19:00 hod. / Centrum LEON a Slnečnice Market v Petržalke / na akciu sa platí vstupné, viac info TU

Kreafest 2019

Kreafest je určený tým, ktorí radi tvoria, prerábajú, recyklujú a chcú nájsť inšpiráciu pre vlastnú tvorbu. Na námestí nájdete výstavné stánky s handmade výrobkami aj tvorivé dielne v party stanoch s ukážkami handmade techník pre deti a dospelých.

V čase od 10:00 do 17:00 hod. si návštevníci budú môcť tieto techniky vyskúšať pod odborným lektorským vedením a odniesť si z podujatia vlastnoručne vytvorené dielko.

sobota / 10:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie

Bratislava Street Art Festival

Po rekordnom ročníku 2018 sa organizátori zamerali na malé objekty veľkého významu. Druhý ročník bude prebiehať okrem Námestia SNP aj na Poštovej a Obchodnej ulici. Festival tento rok upozorňuje na problém násilia. Pozvanie tvoriť street art v bratislavských uliciach tento rok prijali Mr. Zero z Maďarska a slovenskí výtvarníci a street artisti Marek Cina, Peter Cvik, Gabriela Halás, Linda Gréková, Peter Važan a ďalší.

sobota / 17:00 hod. / Obchodná ulica, Poštová ulica, Búdkova cesta, Námestie SNP

Slnovrat na Dunaji

Slnovrat na Dunaji ponúkne už po štvrtýkrát množstvo podujatí a špeciálnych aktivít pre verejnosť. V priebehu celého mesiaca je pripravených až 37 podujatí na brehoch aj priamo na vode zo strany organizácií a komunít, pôsobiacich na rieke a jej ramenách od Bratislavy po Štúrovo.

Kam v Bratislave zadarmo
11
Galéria
Zdroj: Slnovrat na Dunaji

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM