Aktualizované KAW Kultúra

KAM v Bratislave ZADARMO: Skvelé koncerty v centre aj vianočné trhy v mestských častiach

Tento víkend si užijete výhodné a ekologické nákupy, dobrú muziku aj hrejivý pocit z tradičných vianočných trhov.

Ilustračný obrázok k článku KAM v Bratislave ZADARMO: Skvelé koncerty v centre aj vianočné trhy v mestských častiach
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

BAZAAR na Tyršáku

Ak vás omrzelo nakupovanie v reťazcoch alebo len chcete doplniť váš šatník originálnym oblečením – príďte si nakúpiť. Predávať sa bude nosené dámske, pánske a detské oblečenie a doplnky

sobota / od 13:00 do 18:00 hod. / vstup na BAZAAR je zdarma

Koncert na námestí

Vianočná atmosféra bude sálať z tónov v podaní hudobníka a pesničkára Martina Geišberga, ktorý aj s kapelou vystúpi počas jedného z pravidelných piatkových koncertov na Františkánskom námestí.

Poézia zvukov a slov, ktorá rozosmeje, rozplače, či roztancuje – to všetko na koncerte tohto originálneho hudobníka, dramaturga a textára, nositeľa ocenenia Radio Head Awards.

piatok / 20.00 hod. / Františkánske námestie

Trhy v Dúbravke

Vianočné trhy sa po prestávke vracajú aj do Dúbravky. Stánky pred tamojším kultúrnym domom budú otvorené od piatka (9. 12.) do soboty (10. 12.) v čase od 10.00 do 20.00 h.

Na vianočných trhoch vystúpia okrem iných skupina Kuštárovci, žiaci Základnej umeleckej školy Eugena Suchoňa či skupina Kochanski. Program obohatí aj Sokoliareň, Minizoo Devín či výstava Adventná kytica v Galérii Villa Rustica.

piatok – sobota / DK Dúbravka

Vec, Škrupo a Tóno S.

Vianoce s Vecom, Škrupom a Tónom S. bude možné zažiť na Františkánskom námestí. Branči Kováč a.k.a Vec sa predstaví v silnej zostave s Tonom S., Škrupom a štvorčlennou kapelou. Pripravený má prierez svojou tvorbou, pričom všetci účinkujúci opäť potvrdia povesť „mimoriadnych hudobných zabávačov“.

sobota / 20:00 hod. / Františkánske námestie

Otvorenie vynovenej SNG

V nedeľu od 10:00 hod. pozýva SNG do nových priestorov, kde vás bude čakať celodenný program až do 20:00. Tešiť sa môžete na dve úvodné výstavy, špeciálny projekt diel v architektúre a neopakovateľný pocit z jedinečnej novoty. Pripravený je pestrý sprievodný program.

nedeľa / SNG / od 10.00 hod. / vstup voľný / viac TU

Mikuláš na koči

Vianočné trhy neobídu počas najbližšieho víkendu ani mestskú časť Rača. Okrem vianočných koncertov, vystúpení miestnych školákov a škôlkarov či privítania Mikuláša, ktorý príde na vinohradníckom koči, nebude chýbať aktivita Malé darčeky vyrobené veľkými srdiečkami. Výťažok z predaja pôjde núdznemu obyvateľovi v Rači.

piatok – nedeľa / Nemecký kultúrny dom / Barónka 3

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM