KAW Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: S náručou plnou levandule relaxujte v Sade J. Kráľa pri skvelej hudbe

Víkend ponúka opäť mnoho možností. Užite si skvelý koncert, divadelné predstavenie aj deň s vôňou levandule.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: S náručou plnou levandule relaxujte v Sade J. Kráľa pri skvelej hudbe
7
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Kocúr v čižmách

Nie je všetko striebro, čo sa blyští, účel nesvätí prostriedky a pravda, láska a dobro bývajú po zásluhe odmenené. Pozrite si spolu s deťmi „punkovo-animálno-maňuškovo-komediálny thriller“ pre divákov od 4 rokov.

sobota / 11.00 a 16.00 hod. / Bratislavský hrad / vstup voľný

Levanduľa na Záhorí

Dní otvorených dverí a samozber na fialovom políčku. Môžete si nazbierať dva druhy levandule lekárskej, spraviť si pekné fotografie a poradiť sa, ako sa správne starať o vašu levanduľu doma a na čo všetko sa dá využiť. Budú na vás čakať aj rôzne levanduľové produkty, malé občerstvenie a ďalší zaujímavý tematický sortiment.

od piatka do 14. 7. / Levanduland / vstup voľný / viac informácií TU

Koncert v Sade J. Kráľa

Vychutnajte si tóny hudby priamo pod nebom! Komorný orchester Cappella Istropolitana bol založený v roku 1983. Jej členov spája radosť z muzicírovania a zanietenie pre spoločnú hru v menšom komornom zoskupení. Väčšina z nich sú skúsení vyhľadávaní komorní hráči a taktiež sólisti. Hráčsky prejav orchestra charakterizuje vysoká technická úroveň, kultivovaný zvuk, bezprostredný výraz, interpretačná disciplína a obzvlášť výnimočná vernosť dobovému štýlu.

piatok / Sad Janka Kráľa / 20.00 hod. / vstup voľný

Bratislavské divadelné noci

Open-air podujatie je zamerané na historické prieniky a udalosti spojené s Bratislavou a jej spoločnosťou. Program 3. ročníka je zložený zo štyroch autorských hier Túlavého divadla – Zuzanka, neplač, Pliagy a Hnusoby, Štvrtá Tretina, Ešte jeden zázrak.

piatok a sobota / Stará radnica – Nádvorie / 20.30 hod. / vstup voľný

Harmincove chrámy

V lamačskom Kostole sv. Margity otvoria výstavu pod názvom Harmincove chrámy. Odkazuje na diela architekta Milana Michala Harminca, medzi ktoré patrí aj lamačský kostol, pripomínajúci si 70. výročie vysviacky. Výstava potrvá do konca júla.

Milan Michal Harminc patril k najaktívnejším slovenským architektom, ako projektant a staviteľ bol činný vyše 60 rokov. Naprojektoval vyše 300 budov v Európe, z toho viac ako 170 na Slovensku. Postavil 108 kostolov, respektíve chrámov pre všetky konfesie.

nedeľa / Kostol sv. Margity, Lamač / 11.30 hod. / vstup voľný

Tipy na relax v Bratislave a okolí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM