Rôzne

Kam v Bratislave zadarmo: Pripomenieme si Deň Zeme a tradičné stavanie mája

Pred nami je štvordňový pracovný týždeň uprostred ktorého si oddýchneme na 1. mája. V meste a okolí bude niekoľko zaujímavých podujatí. Na ktoré sa vybrať?

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Pripomenieme si Deň Zeme a tradičné stavanie mája
5
Galéria
Zdroj: TASR

Deň Zeme

Pri príležitostí osláv Medzinárodného dňa Zeme si pre Ružinovčanov pripravila MČ Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov už v poradí 8. ročník komunitného podujatia pod názvom Deň Zeme.

Spoločenský dom Prievoz sa premení na eko svet. Deti ale i dospelí sa môžu tešiť na tematické hry, sadenie byliniek, hľadanie pokladu, tvorivé dielne ale aj na vystúpenie DFS Trávniček a výstavu obrazov Anky Malotovej – Zrodenie Zeme.

pondelok / 10:00 – 18:00 hod / SD Prievoz / vstupné je dobrovoľné

Bratislavská burza kníh

Ak máte doma staré a nepotrebné knihy, určite ich nevyhadzujte. Darovať a zároveň získať ďalšie môžete na 13. ročníku charitatívnej akcie v spolupráci s bratislavskými knižnicami. Cena za kus je 50 centov. Knihy sa postupne dokladajú počas celého dňa až do konca burzy.

do utorka 30. apríla / 8:00 – 18:00 hod / Nádvorie MKB, Klariská 16

Stavanie mája v Ružinove

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pripravili na 1. mája 2019 pre všetkých Ružinovčanov tradičné stavanie mája priamo v ich mestskej štvrti.

Stavanie mája s Ružinovskými hasičmi budú sprevádzať dievčatá z FS Devín. Pre všetkých bude pripravená ochutnávka guláša. Prehľad stavania májov podľa ulíc nájdete TU.

streda / celý deň / lokality MČ Ružinov

1. máj – Deň otvorených ateliérov

Aj tento rok sa môžete stretnúť na chodbách Novej Cvernovky. Navštívte tieto priestory a pozrite si tvorbu kreatívcov priamo v ateliéroch a zabavte sa na kultúrnom programe.

1. máj, deň otvorených ateliérov, je podujatie zamerané na prezentáciu umelcov, ktorí sú súčasťou komunity sídliacej v priestoroch Novej Cvernovky, kreatívneho a kultúrneho centra na Račianskej ulici. Ide o deviaty ročník, ktorý započal svoju tradíciu v areáli bývalej Cvernovky na Páričkovej ulici a už tretí rok sa spolu s ateliérmi teší z priestorov bývalej strednej priemyselnej školy chemickej na Račianskej 78.

V čase od 10:00 do 22:00 sa priestory súkromných ateliérov grafických dizajnérov, maliarov, fotografov, architektov, filmárov, ale aj hudobných skúšobní či remeselných dielní, sprístupnia verejnosti a ich nájomcovia majú možnosť odprezentovať činnosť, ktorej sa počas roka venujú.

streda / 10:00 – 22:00 hod / Nová Cvernovka

Festival slovanských tradícií

Centrum voľného času Pezinok pripravilo už štvrtý ročník festivalu zameraného na kultúru a umenie, folklór a tradície. Súčasťou festivalu budú:

  • Prednášky na tému histórie nášho kraja, remesiel a tradícií
  • Tvorivé dielne s ľudovoumeleckou tvorbou pre deti aj dospelých, práca s prírodným materiálom
  • Koncerty hudobnej ľudovej tvorby, piesní a tancov
  • Počas festivalu postavíme so spevom a tancom máj.
  • Súčasťou festivalu bude aj malý jarmok s predajom ľudovoumeleckých výrobkov.

Viac o programe nájdete TU.

streda / od 10:00 hod / Radničné námestie, Pezinok

Májový orientačný beh Modrou

Podujatie je určené pre všetkých, ktorí sa pretekov v orientačnom behu pravidelne zúčastňujú i pre úplného začiatočníka, ktorý si príde vyskúšať pretek prvýkrát. Viac o prihláške nájdete TU.

streda / 10:30 hod / Modra

Zdroj: citylife.sk, Ilustračné foto: TASR

Kam v Bratislave zadarmo: Pripomenieme si Deň Zeme a tradičné stavanie mája
5
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM