Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Po Pechtle Mechtle s pamätníkmi zostanete úplne PAFF z filmového festivalu

Pracovné dni v hlavnom meste a jeho okolí vôbec nemusia byť nudné. Môžete čítať, cvičiť, spoznávať aj zabávať sa!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Po Pechtle Mechtle s pamätníkmi zostanete úplne PAFF z filmového festivalu
10
Galéria
Zdroj: PAFF

Čitárnička v Prievoze

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na podujatie ČITÁRNIČKA. Ide o nový projekt predvečerného čítania pre deti z klasických a osvedčených rozprávkových knižiek. Znovu objavíte čaro „živého“ čítania rozprávok, v ktorých dobro vždy zvíťazí nad zlom… Prihlásiť sa môžete na dana.plaskova@cultusruzinov.sk.

utorok / Spoločenský dom Prievoz, Kaštieľska 30 / 17:00 hod. / vstup zadarmo

Dúbravka očami mladých architektov

Obyvatelia Dúbravky budú môcť spoznať, ako vidia centrálnu zónu tejto mestskej časti budúci architekti. Študenti 6. ročníka z Katedry architektúry Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave predstavia svoje vízie a riešenie územia v okolí dúbravského kultúrneho domu.

Architekt Dušan Mellner, ktorý študentov vedie, poukázal v tejto súvislosti na to, že dlhodobo chýbajúce centrum a rozptýlenie jednotlivých funkcií ako je miestny úrad, okresný súd, dom kultúry a podobne sa podpísali pod identitu Dúbravky. „Študenti riešili modelové situácie budúceho centra s rôznymi zadaniami a následne overovali cez priestorové modely možnosti svojich návrhov,“ priblížil zadanie pre budúcich architektov. Po prvej prezentácii, ktorá bude spojená i s diskusiou, si jednotlivé práce bude možné pozrieť v Dome kultúry Dúbravka do polovice apríla.

streda / DK Dúbravka / prezentácia o 17:00 hod. / vstup voľný

Taiči pre seniorov

Tentokrát si v Ružinove na svoje prídu priaznivci cvičenia taiči. Cvičenia taiči budú prebiehať každú stredu v Dome kultúry Ružinov. Skupinové cvičenia sú určené pre seniorov s trvalým bydliskom v Ružinove. Účastníci by si mali priniesť so sebou pohodlné oblečenie, obuv na prezutie a pitie.

Taiči je staré čínske cvičenie, zložené zo 108 pohybov a je zamerané predovšetkým na seniorov. Zostava taiči v sebe zahŕňa poznatky starých majstrov o stavbe ľudského tela, o jeho vnútorných väzbách a o vnútornej cirkulácii a prináša prospešné účinky pre svaly a kostru.

streda / DK Ružinov / 13:00 hod. / vstup voľný

Pechtle Mechtle o pamätníkoch

Pamätanie si udalostí, je veľmi aktuálna téma. Vďaka minulosti, spomienkam sa vieme učiť a vyvarovať sa rovnakým chybám. Avšak vďaka internetu sa môže stať, že aj hlboko zaryté udalosti zo svetových vojen sú popierané a označované za lož. Našťastie existujú silné, monumentálne objekty pevne stojace a nesúce posolstvo z minulosti. Fotografka Olja Triaška Stefanovič prijala pozvanie STU a ukáže vám príbeh pamätníkov 2. svetovej vojny. Uvidíte výnimočné architektonické počiny.

štvrtok / Fakulta architektúry STU, stretnutie je v Kotolni, 77 (schody vpravo dole) / 18:00 hod.

Skvelý filmový PAFF

Milovníci krátkych filmov si budú môcť pozrieť počas Pezinského alternatívneho filmového festivalu (PAFF) viacero filmových snímok. Na festivale sa premietajú amatérske, alternatívne, študentské, ale aj celkom profesionálne filmy, ktoré nemajú za sebou veľkú platenú produkciu. Sú to väčšinou nezávislé a neziskové filmy

piatok – sobota / Dom kultúry v Pezinku / vstupné je dobrovoľné / viac sa dozviete TU

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

PAFF - Pezinský Alternatívny Filmový Festival
10
Galéria
Zdroj: PAFF
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM