Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Po noci v bunkri vás za odvahu odmení štedrý Mikuláš

Deduško Mikuláš navštevuje Bratislavu už od minulého víkendu. Jeho jazda bude pokračovať aj cez víkend. K tomu si môžete pozrieť dobrý film či stráviť noc v bunkri.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Po noci v bunkri vás za odvahu odmení štedrý Mikuláš
7
Galéria
Zdroj: BKIS

Prievozské tvorivé dielne

Vôňa medovníčkov sa dnes bude niesť spoločenským domom v Prievoze. Komunitné tvorivé popoludnie je určené pre malých i veľkých. Spoznáte rôzne možnosti zdobenia, skúsite tradičné techniky a vytvoríte rôzne medovníčkové variácie. Prihlásiť sa môžete na dana.plaskova@cultusruzinov.sk.

piatok / SD Prievoz, Kaštieľska 30 / od 17:00 hod. / vstup voľný

Noc v bunkri

Noc lampášov osvieti bunker sviečkami a petrolejovými lampášmi. Pochutnať si môžete na domácej kapustnici, chlebe s masťou a cibuľou a horúcom čaji. Pripravené sú komentované prehliadky so sprievodcom. To všetko organizátori podfarbia dobovou hudbou z tridsiatych ro­kov.

piatok / Múzeum B-S 6 Vrba / od 18:00 do 23:00 hod.

Vianočná jazda v Čunove

V Čunove si budete môcť pozrieť folklórne vystúpenie Kuštárovcov. Program spestrí aj Detský folklórny súbor z Čunova a príchod Mikuláša

sobota / Hrnčiarska ulica v Čunove / 14:00 hod.

Vianočné trhy

Vianoce sa pomaly blížia a vianočnú atmosféru si môžete vychutnať na Vianočných trhoch. Nájdete ich na viacerých miestach Bratislavy (Petržalka, Rača, Staré mesto, Bratislavský hrad), Rohožníka, Stupavy, Senca. Užite si príjemnú predvianočnú atmosféru.

piatok – nedeľa / Bratislava a okolie / vstup voľný

Mikuláš v útulku

V sobotu na vás čakajú útulkáči a tešia sa na prechádzku aj maškrtku. Ak prídete, veľmi potešíte zvieratká, ktoré majú len vás. Bude fajn, ak si oblečiete kostým Mikuláša, čerta alebo anjela. Čaká na vás 186 psíkov a 43 mačičiek.

sobota / Sloboda zvierat, Polianky / od 13:00 do 16:30 hod.

Mikuláš v Petržalskej tržnici

Druhá decembrová sobota bude v Petržalskej tržnici plná prekvapení a zábavy pre rodiny s deťmi. Príďte si spolu s vašimi ratolesťami užiť predvianočnú atmosféru. Do tržnice totiž zavíta Mikuláš a divadlo Jaja. K stálej ponuke predajcov okrem toho pribudol predaj krásnych Vianočných stromčekov.

sobota / Petržalská tržnica / 10:00 hod. / vstup voľný

Adventné trhy v Limbachu

Tradičné Adventné trhy s originálnymi handmade výrobkami Limbašanov a domácimi dobrotami. Deti poteší Mikuláš svojou bohatou nádielkou.

sobota / nádvorie OÚ v Limbachu / od 15:00 do 19:00 hod.

Karloveský Mikuláš

Mikulášsky program v Karloveskom centre kultúry tentokrát prináša Mášu a medveďa – interaktívnu rozprávku pre deti a rodičov. Máša sa veľmi teší na Mikuláša, a preto si skúša čistiť topánku, upratať svoju izbičku a naučí sa s macom pesničku. Spolu privítajú Mikuláša, čerta a anjela, ktorí na záver obdarujú každé dieťa sladkým balíčkom.

Od 9:00 – 12:00 hod. sa môžete tešiť na tvorivé dielničky, kde si vyrobíte vlastné mikulášske odznaky. Deti nezabudnite prihlásiť na mikulas@karlovaves.sk.

nedeľa / Kamel klub, Molecova 2 / 9:00 – 12:00 hod.

Viva la película!

V kine Mladosť prebieha až do nedele filmová prehliadka španielskej kinematografie. Piaty ročník ponúka divákom pestrú mozaiku snímok, ktoré priblížia aktuálne spoločenské témy a zároveň predstavia tvorbu zaujímavých osobností španielskeho filmu. V rámci profilu to bude tvorba španielskeho herca a režiséra Raúla Arévala.

piatok – nedeľa / kino Mladosť / vstup voľný

Vianočná električka

Bratislavou opäť jazdí Vianočná električka! Dopravný podnik Bratislava vyzdobenú a svetielkami vysvietenú električku typu T6A5 z roku 1991 vypravil na Mikuláša. Ulicami mesta bude jazdiť až do konca decembra.

každý deň do konca decembra / Bratislava / vstup voľný / viac sa dozviete TU

Kam v Bratislave zadarmo
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM