Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Ochutnajte medovú zmrzlinu a spoznajte príbeh Vtáčej fontány

Posledný augustový týždeň sa už ponesie v znamení začínajúcej hodovej sezóny. Pripravte sa na dobrú hudbu, výborné jedlo a zábavu ako sa patrí!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Ochutnajte medovú zmrzlinu a spoznajte príbeh Vtáčej fontány
4
Galéria
Zdroj: BKIS

Festival dychovej hudby

Každoročný Festival dychovej hudby aj tento rok rozozvučí amfiteáter na Valachovej ulici a jeho okolie. Vystúpi hudobná formácia pod vedením skúseného Milana Baďa, s názvom Baďovanka. Ďalej sa predstaví FOR Bratislava – orchester, orientujúci sa na rôzne hudobné žánre, ktorý pôsobí na scéne od roku 2009.

Inštrumentálna zložka je veľmi pestrá. Nájdete tu hráčov, ktorí si obľúbili jeden nástroj, ale aj mnohých, ktorí ovládajú hru na viacerých, a preto sa môže stať, že počas jednej skladby budete počuť viac rôznych nástrojov než bude hráčov.

utorok / 17:00 hod. / amfiteáter na Valachovej ulici

Slovenské dni v prírodnom parku Orth an der Donau

Na dvere už pomaly klope jar (alebo sú to usilovné ďatle?), snežienky kde-tu v lužnom lese vystrkujú svoje biele hlavičky a dni sa stále viac predlžujú. Čoskoro budú krajinou znieť veselé vtáčie koncerty a obojživelníky začnú svoju jarnú migráciu. Príďte sa dozvedieť viac o miestnej prírode na rakúskej strane hranice.

streda / 9:00 hod. / Nationalpark Donau-Auen GmbH

Medový deň

Nenechajte si ujsť program plný medu, medoviny a včiel! Na Partizánskej lúke, Železnej studničke, Kačíne a v medárni pri II. Lome odštartuje od desiatej hodiny program plný medu, medoviny a včiel. Nebude chýbať ochutnávka rôznych druhov medu, medovín, medového piva, medovej zmrzliny, výstava úľov a včelárskych potrieb, či náučný program pre deti aj dospelých. Predstavia sa aj šikovní včelári so svojimi výrobkami.

streda / Mestské lesy v Bratislave

Muzika Starého mosta

Cyklus Muzika Starého mosta oživí Starý most a dianie v centre mesta na netradičnom mieste. Príďte sa prejsť na Starý most a započúvajte sa do skvele muziky, ktorú zahrá DJ Matthew Sax.

štvrtok / 18:00 hod. / Starý most, druhý výklenok

Keramická Modra

OZ Modranská Beseda pripravila jubilejný 10. ročník podujatia, ktoré oslavuje hlinu, na ktorej žijeme, s ňou späté remeslo, tradíciu i budúcnosť. Témou tohto ročníka Slávnosti hliny – Keramickej Modry sú prejavy ľudovej zbožnosti v keramickom dekore. Sprievodné podujatia okrem odborných aktivít budú aj spomienkou na predchádzajúce ročníky.

Podrobný program nájdete TU.

štvrtok – sobota / Modra

Fontány ožívajú

Spoznajte príbeh ďalšej bratislavskej fontány! Fontány v lete ožívajú hudobnou produkciou, príbehmi a povesťami, výrazovým tancom a vizuálnou atraktivitou. V piatok ožije Vtáčia fontána na rohu ulíc Ventúrska a Panská.

piatok / 18:00 hod. / roh ulíc Ventúrska a Panská

Rozálske hody

Už sa to začína! Hody v Lamači sú tu! Čakajú vás koncerty, karaoke, tombola, futbalový zápas a samozrejme kolotoče a občerstvenie. To všetko a pravú hodovú atmosféru si budete môcť užívať celý víkend.

piatok – nedeľa / Lamač / vstup voľný

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM