Kultúra Rôzne

Medový deň v mestských lesoch prinesie ochutnávku medov, medového piva aj výstavu úľov

Ako chutí medová zmrzlina, medovec či kormu, starý keltský nápoj? Zistite to na Medovom dni v Mestských lesoch Bratislava!

Ilustračný obrázok k článku Medový deň v mestských lesoch prinesie ochutnávku medov, medového piva aj výstavu úľov
7
Galéria
Zdroj: TASR

Mestské lesy v Bratislave pozývajú na Medový deň! Bude sa konať v stredu 29. augusta na štyroch krásnych miestach v Bratislave.

Medový deň

Na Partizánskej lúke, Železnej studničke, Kačíne a v medárni pri II. Lome odštartuje od desiatej hodiny program plný medu, medoviny a včiel. Nebude chýbať ochutnávka rôznych druhov medu, medovín, medového piva, medovej zmrzliny, výstava úľov a včelárskych potrieb, či náučný program pre deti aj dospelých. Predstavia sa aj šikovní včelári so svojimi výrobkami.

Na Partizánskej lúke bude pripravená prezentácia včelích produktov – med, peľ, propolis, vosk, výstava úľov a včelárskych potrieb. V Budete na Železnej studničke pri Rotunde budete môcť ochutnať medovú zmrzlinu, destilát z medu – medovec a kormu, starý keltský nápoj zložený zo svetlého piva a medoviny.

Navštívte apidomček

Na Kačíne budete môcť ochutnať med z mestských lesov a určite tu navštívte aj nový apidomček. Pobyt v apidomčeku má totiž dokázateľne priaznivý vplyv na ľudský organizmus. Relaxácia v ňom spočíva v apiterapii a aromaterapii. Ak sa vyberiete po ceste z Kačína do Lamača, určite choďte náučnom včelom chodníku.

Určite si nenechajte ujsť slávnostné otvorenie Medárne pri II. Lome. Členovia OZ Apis Carpatica pre vás pripravia ochutnávku medovníkov a studených bylinkových čajov z byliniek nazbieraných v lese, osladených kvetovým medom. Tešiť sa môžete aj na „slepú ochutnávku“ rôznych kvetových medov a a môžete ochutnať aj med z viacerých krajín a kontinentov.

Každú celú hodinu sa bude v medárni premietať krátky film Včely a ľudia.

Ak vás program zaujal a ste odhodlaní stráviť tento deň v mestských lesoch, nezabudnite myslieť na prírodu a na prepravu na Kačín použiť MHD linku č. 43. Spod Červeného mosta bude dokonca od 12:00 do 16:00 hod. zadarmo premávať aj vláčik Blaváčik!

streda / 10:00 – 16:00 hod. / Partizánska lúka, Železná studnička, Kačín, Medáreň pri II. Lome

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM