KAW Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: Obdivujte kone na nábreží, relaxujte na PIKNIKU a trhoch

Bratislava a jej okolie opäť lákajú zaujímavými akciami. Nájde sa tu pre každého niečo.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: Obdivujte kone na nábreží, relaxujte na PIKNIKU a trhoch
8
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Stupavské trhy

Súčasťou Stupavských trhov 2022 bude predajná zóna, gastro zóna a celodenný sprievodný program. Celkovo sa v parku predstaví viac ako 40 stánkov vrátane predajcov a občerstvenia, ktorí vám predstavia svoju tvorbu. Na pódiu sa predstavia Braňo Jobus, Mia pre deti, Richard Autner Band, Sestričky Notičky z Pesničko La-landie a Tanečná skupina Devils.

sobota / od 10:00 do 18:00 hod. / Kaštieľsky park v Stupave

Devínsky vinársky majáles

Devínski vinári a organizátori sa tešia na stretnutie s vami pri fajnových vínkach a devínskom ríbezláku. Vinári vás čakajú vo svojich pivniciach a ponúknu vám na koštovku svoje vínka v areáli pod hradom na Muránskej 30 a na Kremeľskej ulici. Majáles s občerstvením a vínkom na Devínskom vínnom trhu pod lipami bude od piatku až do nedele.

do nedele / Devín / vstup voľný /viac info TU

Jazdecké podujatie na Tyršáku

Podujatie nadväzuje na tradičnú Grand Prix Bratislava, ktorá sa dlhé roky konala v areáli Slávie. Mierne obmedzenia v rámci mesta organizátori a starosta Petržalky kompenzujú voľným vstupom pre návštevníkov.

V rámci Pohára národov štartuje na podujatí ďalších deväť tímov. Okrem Slovákov sa predstavia jazdci napríklad z Nemecka, Švajčiarska, Maďarska, Českej republiky či Rakúska. Celkovo do hlavného mesta zavíta 172 jazdcov s 244 koňmi.

do nedele / Tyršovo nábrežie / vstup voľný / viac info TU

Dobový piknik

Letnú turistickú sezónu v letovisku Modra – Harmónia po dvojročnej prestávke opäť otvorí dobový piknik. Program je zameraný okrem iného na turistiku, pohyb a šport. Kuriozitou budú cvičenia podľa osnov Ivana Branislava Zocha, priekopníka sokolskej myšlienky na Slovensku.

Piknik na Lúke Otčenáške otvorí jazda prvého česko-slovenského auta Tatra Prezident z roku 1897. Milovníci prvorepublikovej módy predvedú originály z tejto doby plnej noblesy a elegancie. Nebude chýbať ani súťažná prehliadka dobových kostýmov.

Súčasťou podujatia bude aj vláčik Prešporáčik, swingová hudba, komentované prehliadky aj divadlo pre deti. Zahrajú Fatz Jazz Band, Trio komorího Jazzu a SwingGang. Na konci dňa si s pohárom dobrého modranského vína a lokálnymi gastronomickými špecialitami každý rád oddýchne na deke.

Sprievodným programom bude burza platní, výstava starých rádií, maľba v plenéri. Najmenší návštevníci sa môžu tešiť na bublinovú show, skautské hry, fotokútik, tvorivé dielne či divadelné predstavenie v podaní Divadla Žihadla.

sobota / Modra – Harmónia / vstup voľný / Viac info TU

Pivný festival

Čapované remeselné pivká z viacerých pivovarov na jednom mieste. Príďte ochutnať a dopriať si grilované špeciality, trochu hudby aj zábavy. V piatok sa o dobrú zábavu sa postarajú stand up-isti Jakub Zitron Ťapák a Matej Makovický. V sobotu zahrá kapela Prešporskí junáci.

piatok – sobota / Tržnica Nivy / vstup voľný

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Vrcholné jazdecké podujatie DANUBE Equestrial Festival Bratislava 2022
8
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM