Iné športy Šport

TONY piesku na nábreží v Bratislave: Na prestížne podujatie je vstup ZADARMO +FOTO

Podujatie nadväzuje na tradičnú Grand Prix Bratislava, ktorá sa dlhé roky konala v areáli Slávie.

Ilustračný obrázok k článku TONY piesku na nábreží v Bratislave: Na prestížne podujatie je vstup ZADARMO +FOTO
8
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Vrcholné jazdecké podujatie DANUBE Equestrial Festival Bratislava 2022 odštartoval vo štvrtok (19. 5.) na bratislavskom Tyršovom nábreží. Jeho súčasť je aj Pohár národov Longines EEF Series v rámci centrálneho regiónu, z ktorého sa päť tímov kvalifikuje do budapeštianskeho semifinále na prelome júna a júla. V ňom spolu s jazdcami z južného regiónu zabojujú o účasť v septembrovom celoeurópskom finále vo Varšave.

Reklama pre šport

V prvom rade sa chcem poďakovať organizátorom, je to vynikajúca reklama pre šport a jazdectvo. Som rád, že sa podujatie takéhoto rozmeru vrátilo do Bratislavy,“ uviedol na tlačovej konferencii v dejisku podujatia člen slovenského tímu Bronislav Chudyba.

Jeden z najúspešnejších slovenských parkúrových jazdcov nasadí na podujatí štyri kone, ktoré sa predstavia vo všetkých kategóriách: „Jeden bude štartovať v kategórií pre sedemročné kone, ďalší sa predstaví v jednej hviezde (CSI1*). Zostávajúci dvaja v CSIO3*, pričom lepší z nich pôjde do Gold Grand Prix.

Obmedzenia a vstup zadarmo

Podujatie nadväzuje na tradičnú Grand Prix Bratislava, ktorá sa dlhé roky konala v areáli Slávie. Mierne obmedzenia v rámci mesta organizátori a starosta Petržalky kompenzujú voľným vstupom pre návštevníkov.

Myslím si, že táto akcia je pre celú Bratislavu. Chceme zaujať turistov a som veľmi rád, že usporiadateľ nás vzal ako partnera a že sa nám podarilo zariadiť voľný vstup. Verím, že to všetci ocenia,“ uviedol starosta mestskej časti Ján Hrčka.

V rámci Pohára národov štartuje na podujatí ďalších deväť tímov. Okrem Slovákov sa predstavia jazdci napríklad z Nemecka, Švajčiarska, Maďarska, Českej republiky či Rakúska. Celkovo do hlavného mesta zavíta 172 jazdcov s 244 koňmi.

Podrobný program pretekov nájdete TU.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Vrcholné jazdecké podujatie DANUBE Equestrial Festival Bratislava 2022
8
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM