Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Niečo pre milovníkov blšákov aj sezónnych potravín

Víkend sa tentoraz ponesie v duchu lásky k našej planéte a zdravého lokálneho jedla. Nenechajte si ujsť akcie, na ktorých sa naučíte, ako pomáhať prírode, aj sebe.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Niečo pre milovníkov blšákov aj sezónnych potravín
10
Galéria
Zdroj: Stará tržnica

Burzoblšák

Patrí aj medzi vaše novoročné predsavzatia slovo recyklovať? Zaprisahali ste sa, že nepodľahnete povianočným výpredajom v obchodných centrách? Ak ste vydržali, ale vaša duša piští po nejakých nových kúskoch, Burzoblšák je tu možno práve pre vás. Okrem toho, že si tu dobre nakúpite, podporíte myšlienku znovuvyužitia oblečenia či iných predmetov do domácnosti, kníh, platní a súčasne podporíte aj začínajúcich handmade výrobcov. V prípade, že je vašim ďalším predsavzatím pomáhať, na Burzoblšáku ste na správnom mieste.

sobota / 8:00 hod. / areál Základnej školy Pavla Marcelyho

Trh – Piac – Markt

Trh v Starej tržnici ponúka sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy, ako aj kvalitné špeciality z krajín vzdialenejších. Kúpiť si tu môžete sezónne ovocie a zeleninu, mäsové a mliečne výrobky, pečivo, cukrovinky a iné delikatesy, nápoje.

Trh dopĺňa sprievodný program plný edukačných aj zábavných aktivít pre deti i dospelých, pravidelné burzy, divadelné predstavenia pre deti, ako aj rôzne príležitostné tvorivé dielne a prednášky.

sobota / 9:00 hod. / Stará tržnica

Vegánska večera

Slovenská vegánska spoločnosť v spolupráci s Kulturák klub si vás dovoľuje pozvať na 1. vegánsku večeru v novom roku. Vítaný je každý. Vegán, vegetarián, karnista, bezlepkáč, frutarián, bretharián, skrátka ktokoľvek, kto sa chce inšpirovať novými chuťami a zároveň zdieľať svoje obľúbené vegánske recepty s ostatnými.

Viac info nájdete TU.

nedeľa / 16:00 hod. / Kulturák (Bazová 9)

Rozprávkové dopoludnie

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pozývajú na Rozprávkové dopoludnie, ktoré sa koná vždy o 10:30 hod. v Spoločenskom dome Nivy.

PROGRAM:

12.01.2019 HAVO SLAVO

09.02.2019 JANKO A MARIENKA

02.03.2019 SOĽ NAD ZLATO

06.04.2019 ŠAŠKO A KRÁĽ

sobota / 10:30 hod. / Spoločenský dom Nivy (Súťažná 18)

Premietanie filmu A Plastic Ocean

Príďte na premietanie filmu A Plastic Ocean a diskusiu o plastových odpadoch na Slovensku s Martinom Hojsíkom. Premietanie sa koná pod záštitou Greenpeace ČR.

Každým rokom vzniká 300 miliónov ton plastového odpadu. Je nutné poznamenať, že pokiaľ sa situácia nezmení, do roku 2050 by sme mohli v oceánoch vidieť plávať viac plastov ako rýb. Plast je najodolnejší materiál, ktorý kedy človek vyrobil. Každý kúsok sa v určitej forme na našej planéte stále nachádza.

Film bude premietaný v anglickom jazyku s českými titulkami. Viac o filme nájdete TU.

nedeľa / 17:00 – 19:00 hod. / Monsters Cafe and Bar (Rusovská cesta 50–56)

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM