Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Naprieč Petržalkou do otvorených ateliérov a na chutné jedlo

Strávte posledný teplý víkend v uliciach hlavného mesta. Vo víkendovom menu si prídu na svoje milovníci street foodu aj umenia a zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Naprieč Petržalkou do otvorených ateliérov a na chutné jedlo
7
Galéria
Zdroj: Street Food Park

Cyklojazda naprieč Petržalkou

Poďte sa spoločne s kandidátom na primátora Bratislavy Matúšom Vallom previezť Petržalkou na bicykloch. Na 6 zastávkach sa dozviete rôzne zaujímavosti z okolia, pripravovaných, či nerealizovaných projektoch alebo budúcnosti električky. Príďte stráviť príjemné doobedie s hudbou, domácimi koláčikmi a dobrou kávou. Tešia sa na vás kandidátky a kandidáti za poslancov z Team Vallo pre Petržalku.

Akcia je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Pôjde sa za každého počasia, pohodovým tempom po bezpečných trasách.

sobota / 10:00 – 13:00 hod. / zraz je pred Cyklokuchyňou pri Starom moste

Deň otvorených ateliérov

Počas jedného dňa sa otvoria dvere súkromných a verejných ateliérov výtvarníkov Bratislavského kraja. Poskytnú tak návštevníkom možnosť vychutnať si atmosféru priestorov, kde vznikajú jedinečné diela. Každý ateliér bude vyznačený stojanom s fotografiou práce výtvarníka, logom, číslom a menom. Prijmite ich pozvanie a nahliadnite do magického sveta tvorivosti, kde to dýcha krásou a inšpiráciami.

sobota / 10:00 – 21:00 hod. / Bratislavský kraj

Noc lampiónov v Novom Meste

Nové Mesto pozýva na čarovnú Noc lampiónov 2018. Pripravený bude bohatý zábavný program, detská zábava so šašom, súťaž o najoriginálnejší vlastnoručne vyrobený lampión, lampiónový sprievod aj veľkolepá ohňová šou.

sobota / 16:00 hod. / park JAMA

*Dôležité upozornenie! Vypúšťanie tzv. lietajúcich lampiónov šťastia na akcii je z dôvodu bezpečnosti okolitých budov, životného prostredia a leteckej dopravy zakázané!

Street Food Park

Nenechajte ujsť príležitosť ochutnať kvalitné a nápadité pouličné občerstvenie. Street Food Park prináša raz mesačne na námestie pred Starú tržnicu predajcov s rýchlym občerstvením. V príjemnej atmosfére a nastojáka si tak v spoločnosti priateľov, kolegov či známych môžete vychutnať obed, neskorý snack alebo sa posilniť pred večerným programom v meste.

do soboty, do 22:00 hod. / pred Starou tržnicou

Jesenný Piknik

Jesenný piknik v Bratislave je dvojdňové gastronomické podujatie. Na Tyršovom nábreží bude pre všetkých, ktorí sa radi stretnú s priateľmi a dajú si niečo chutné na jedenie a pitie, pripravený výber tých najchutnejších pojazdných reštaurácii a street food jedál. Na svoje si prídu aj vegetariáni a jedlo bude aj bez lepku.

Nebude chýbať hudobný program a Dj (jazz,r&b,hip-hop, soul), zóna piva & vína a tombola.

sobota – nedeľa / 10:00 – 22:00 hod. / Tyršovo nábrežie

Kam v Bratislave zadarmo
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM