KAW Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: Nablýskané veterány, koncert aj skvelý RETROVÍKEND

Bratislavčania, neseďte doma! Mesto je cez víkend plné parádnych akcií.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: Nablýskané veterány, koncert aj skvelý RETROVÍKEND
7
Galéria
Zdroj: Eva Sládková

Veterány a koncert na námestí

Veterány dorazia do centra Bratislavy po pretekoch s názvom 500 km slovenských, ktorých súčasťou bude aj závod do vrchu na Pezinskej babe.

piatok – sobota / nablýskané veterány uvidíte na Hviezoslavovom námestí v piatok od 14.00 do 20.00 hod. a v sobotu od 8.00 do 11.00 hod. / vstup voľný

Japonský deň

Ak sa chcete dozvedieť viac o kultúre krajiny vychádzajúceho slnka, nenechajte si ujsť podujatie, na ktorom uvidíte čajový obrad, ukážky pestovania bonsajov, japonské jedlo, odevy, aj umenie meča.

sobota / Nádvorie Starej radnice / od 14.00 do 20.00 hod. / vstup voľný

Vlak Slovenská strela

Znovuzrodený vlak s parádnym dizajnom aj vybavením interiéru – Slovenská strela – zavítal do Bratislavy. Príchod tohto skvostu je súčasťou už spomínaného podujatia a pretekov 500 km slovenských. Legendárna Slovenská strela bola vyrobená v kopřivnických Závodoch Tatra, a.s. v roku 1936 pre vtedajšiu Československú štátnu železnicu. Zo závodu vyšli iba dva kusy.

Na vozňoch bol unikátny nielen design karoséria a interiér, ale predovšetkým elektromechanický prenos výkonu od Jozefa Sousedíka.

Do pravidelnej prevádzky boli vozne spoločnosťou ČSD zaradené 13.júla 1936. Pridelili ich do depa a domovskej stanice Bratislava – hlavná stanica a jazdili na motorovom rýchliku „Slovenská strela“ na trase Bratislava – Brno – Praha.

piatok – sobota / Múzeum dopravy v Bratislave, Šancová 1/B / 14.00 – 22.00 hod. / do múzea je vstupné – dospelý 7 eur, deti 3 eurá

Retrovíkend v Sade J. Kráľa

Na úvod leta sa preneste do minulosti. Do čias, kedy Petržalka bola priestorom pre oddych Bratislavčanov i Viedenčanov. Do čias, kedy sa pred sto rokmi hral swing a tancovalo sa v pároch. Ale aj do čias, na ktoré si skôr narodení pamätajú a zaspomínajú, ako sa hrali v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch minulého storočia.

Na podujatí zahrá PAPER MOON TRIO, ktoré vám hudobne priblíži 20. a 40. roky minulého storočia a tiež LA JANA & HER SWING BOYS na koncerte v štýle swingu 30. a 50. rokov.

Deti čaká rovnako skvelý program a veľa zábavy.

sobota – nedeľa / Sad Janka Kráľa / od 10.00 do cca 21.00 hod. / vstup voľný / viac info TU

Kreafest

Podujatie, ktorého cieľom je inšpirovať k tvorbe a podporiť kreatívny potenciál Bratislavčanov a návštevníkov Bratislavy. Kreafest je určený rodinám, dospelým aj deťom, všetkým, ktorí radi tvoria, prerábajú, recyklujú a chcú sa inšpirovať k vlastnej tvorbe.

Predstavia sa známe aj menej známe tvorivé techniky, ktoré si budú návštevníci môcť aj vyskúšať v tvorivých dielňach.

sobota / od 10.00 do 17.00 hod. / Hviezdoslavovom nám. / vstup voľný

Street food na Duláku

Priaznivci kulinárskych špecialít a dobrého vína sa aj počas víkendu môžu stretnúť na Dulovom námestí na akcii s názvom Street food and wine na Duláku. Pri predajcoch sa kladie dôraz na originalitu, pestrosť a kvalitu sortimentu, ako aj na estetickú stránku predaja.

do nedele / Dulovo námestie / vstup voľný

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM