Rôzne Správy

Dávajte POZOR na svojich psíkov! V TEJTO časti Bratislavy niekto pchá do klobások KLINCE

Je ťažké pochopiť, ako môže niekto až tak veľmi nenávidieť zvieratá.

Ilustračný obrázok k článku Dávajte POZOR na svojich psíkov! V TEJTO časti Bratislavy niekto pchá do klobások KLINCE
4
Galéria

Psičkári musia byť opäť v strehu. V Bratislave je pomaly problém ísť na prechádzku so psíkom bez toho, aby sme museli sledovať, čo všetko chlpáč ovonia a či sa rozhodne niečo zjesť.

Klobása s klincami

S krutosťou travičov majú svoje skúsenosti majitelia psíkov pomaly vo všetkých mestských častiach. Tentoraz v Podunajských Biskupiciach vyčíňa neznámy šialenec, ktorý rozhadzuje klobásy prešpikované klincami práve na miestach, kde je najväčší pohyb psíkov.

Prosím, buďte opatrní so svojimi psíkmi na Medzijarkoch, v kruhu Bieloruská. Dnes ráno, pri venčení manžel našiel takéto kusy klobásy s klincami. Náš pes stihol jednu dať do seba a teraz je na operácii,“ oznámila Monika na sociálnej sieti.

Nebezpečenstvo v tráve

To, že psík niečo zjedol, si niekedy ani nemusíte všimnúť. Ak by sa vám po prechádzke zdalo jeho správanie podozrivé (psík má triašku, zvracia, kňučí, neje, atď.), určite okamžite vyhľadajte veterinárnu pomoc. Ako prevenciu odporúčajú venčiť psíky s náhubkom alebo ich naučiť zobrať si pamlsok len na povel majiteľa.

Obľúbenými prostriedkami travičov sú aj jedy na potkany, otrávené párky či žiletky v párkoch, otrávené granulky či iné prešpekulované výmysly, ktorými sa chcú psíkov zbaviť. Buďte preto opatrní a psíka majte pri prechádzke stále na očiach.

Majme tiež na pamäti svoje povinnosti a kôpky po svojich psíkoch nezabúdajme odpratávať. Práve „zabudnuté“ exkrementy sú pravdepodobne podnetom pre travičov, prečo ubližujú našim štvornohým kamarátom.

Trestný čin

V prípade, že sa váš psík stane obeťou traviča, obráťte sa na príslušný útvar Policajného zboru, ktorý sa bude prijatým oznámením zaoberať.

Vo prípade traviča psov sa osoba môže svojim konaním dopustiť priestupku na úseku ochrany životného prostredia podľa zákona o priestupkoch, resp. trestného činu týrania zvierat podľa Trestného zákona, prípadne trestného činu poškodzovania cudzej veci. Výška sankcie v prípade priestupku a trestná sadzba v prípade trestného činu sa posudzuje individuálne, v závislosti od konkrétnych okolností každého prípadu,“ uviedla pre Bratislava24.sk polícia.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM