KAW Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: Mesto ožije bubnovačkou aj setom dídžeja v nevšednom priestore

V hlavnom meste sa nudiť nebudete ani tento víkend. Počasie má byť síce všelijaké, skvelé zážitky však Bratislavčanom hádam neprekazí.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: Mesto ožije bubnovačkou aj setom dídžeja v nevšednom priestore
Zdroj: BKIS

Koncert v Sade J. Kráľa

Kapre sú odvážni zvukotepci, spájajúci tóny všetkých kontinentov do výbušnej zmesi, ktorá rozvlní boky vode aj skalám. Premostením exotických zvukov indickej sitar, tureckých mandolín, karpatských huslí a stredovekých píšťal. S iskrivou energiou gitár a údernou rytmikou chcú dokázať, že hudbu a tanec majú ľudia všetkých farieb pleti a vierovyznaní spoločnú. Vidieť a počuť ich môžete už v piatok v príjemnom prostredí.

piatok / Kultúrna scéna v Sade J. Kráľa / 20:00 hod. / vstup voľný

Hodinový set

Na rohu Beblavého a Židovskej ulice, pred Múzeom hodín, zaznie počas piatkového večera špeciálny hodinový DJ set, ktorý pre vás pripraví producent a hudobník Blame Your Genes. V múzeu si pri tejto príležitosti budete môcť pozrieť expozíciu historických hodín, ktoré neboli len praktickými, ale aj hodnotnými umeleckými objektmi. Vstup do múzea zdarma.

piatok / Múzeum hodín / 20:00 hod.

Letná bubnovačka

Bubnovačka, na ktorej nie je potrebné mať hudobné skúsenosti alebo špeciálny talent. Rytmus majú všetci v sebe, stačí ho objavovať. Účastníci dostanú bubon a pod vedením skúsených lektorov sa stanú súčasťou rytmického orchestra. Môžu si priniesť aj vlastné bubny alebo perkusie.

piatok / Líščie údolie v Karlovej Vsi, Park SNP / od 19:00 hod.

Malenka

Nedeľu v Sade Janka Kráľa si užijú najmä deti. Pripravená je Malenka (Palculienka), inšpirovaná príbehom rozprávkara H. Ch. Andersena. Divadelný príbeh je o dobrodružstvách malinkatého dievčatka (ako palček), ktoré vyrástlo zo semienka a skúša žiť vo svete väčších a často aj nepriateľských tvorov.

nedeľa / Kultúrna scéna v Sade Janka Kráľa / vstup voľný

Plenér na Korze

Plenér na Korze je podujatie, počas ktorého bude štvorica umelcov jeden týždeň žiť v obytných prívesoch a tvoriť v prírode. Hlavnou témou je príroda. Proces tvorenia si môžete pozrieť pri korze v Zálesí.

od piatka 19. augusta do 26. augusta / Korzo Zálesie

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM