Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Máte chuť na párty v nákupnom centre alebo kulinársku šou?

Keďže tu je obdobie fašiangov, ktoré sú symbolom veselosti a hodovania, vo víkendovom menu nájdete podujatia, kde sa nudiť rozhodne nebudete.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Máte chuť na párty v nákupnom centre alebo kulinársku šou?
5
Galéria
Zdroj: Stará tržnica

Januárová Critical Mass

Prvá novoročná CRITICAL MASS jazda ulicami Bratislavy. Vonku je tuho, prioblečte sa. Kritické sú najmä hlavy, ruky a nohy. Svetielka povinné, tak ako podľa vyhlášky. Bicyklovať sa bude pomaly, v jednom pruhu bez ohrozovania a obmedzovania ďalších účastníkov cestnej premávky. Zato ale cez semafory ide skupina spolu ako masa, aj keď blikne červená.

piatok / 18:00 hod. / Nám. SNP

Párty v Avione

Príďte osláviť otvorenie novej gastro pasáže v Avione! Od 6. decembra 2018 môžete v Avione navštevovať unikátne priestory novučičkej gastro pasáže. Na rozlohe až 5000 m2 sa stretávate pri dobrom jedle z 20-tich prevádzok a zabávate sa v novom detskom svete. Chcelo by to poriadnu oslavu!

Počas piatka 25. a soboty 26. januára 2019 sa môžete tešiť na fantastickú párty v Avione, kde zažiaria hviezdy ako Lucie Bílá či Kandráčovci! Okrem vystúpení vás čaká pestrý dvojdňový program so všelijakými prekvapeniami, súťaže aj krájanie torty!

Podrobný program nájdete TU.

piatok – sobota / 11:00 – 21:00 hod. / Avion Shopping Park Bratislava

Trh – Piac – Markt

Trh v Starej tržnici ponúka sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy, ako aj kvalitné špeciality z krajín vzdialenejších. Kúpiť si tu môžete sezónne ovocie a zeleninu, mäsové a mliečne výrobky, pečivo, cukrovinky a iné delikatesy, nápoje.

Trh dopĺňa sprievodný program plný edukačných aj zábavných aktivít pre deti i dospelých, pravidelné burzy, divadelné predstavenia pre deti, ako aj rôzne príležitostné tvorivé dielne a prednášky. Kadžú sobotu sa o 11:00 hod. koná na poschodí Detské divadielko, k dispozícii je aj detský kútik.

sobota / od 9:00 hod. / Stará tržnica

Bezplatné verejné korčuľovanie

Máte už program na zajtra? Vyskúšajte si ľadovú plochu v tréningovej hale Zimného štadióna Ondreja Nepelu. V soboty môžete uháňať po ľade úplne zadarmo.

sobota / 10:00 – 12:00 hod. / tréningová hala Zimného štadióna Ondreja Nepelu

Kuchárska show pod taktovkou Juniora

Nenechajte si ujsť kuchársku šou pod taktovkou Milana „Juniora“ Zimnýkovala s projektom Šuhajíci pri panvici. Rozžeravia pre vás panvice a predvedú svoje kuchárske umenie so sezónnymi špecialitami. Šuhajíci sú tu preto, aby sa varenie stalo zábavou a jedlo zážitkom.

Okrem Juniora, ktorý bude varením sprevádzať, sa môžete tešiť na kulinárske umenie renomovaného šéfkuchára Mareka Orta a sympatického kuchára, známeho aj ako neporaziteľného súťažiaceho z televíznej kuchárskej šou, Františka Sedláka.

A čo si spolu navaríte? To sa dozviete už čoskoro, ale keďže tu je obdobie fašiangov, ktoré sú symbolom veselosti a hodovania, v menu nájdete aj kvalitné mäso, ktoré nakombinujeme s rozmanitými prílohami či zaujímavými omáčkami. Pri varení si ukážeme ako mäso správne narezať, na čo dať pozor pri jeho príprave, ako využiť voňavé bylinky a množstvo iných zaujímavosti z kulinárskeho sveta. A samozrejme sa môžete tešiť na sladkú bodku na záver a ochutnávky všetkých dobrôt.

sobota / 14:30 hod. / Petržalská tržnica

Verejné prerokovanie parku v Novom Meste

V novembri prebehol dialóg verejnosti s Novou Cvernovkou v téme Park v Novom Meste na Račianskej ulici 78. Cieľom bolo priblížiť víziu podoby parku ako súčasti areálu Novej Cvernovky a umožniť do nej vstupovať svojimi nápadmi aj verejnosti (či už obyvateľom Nového Mesta, širšieho okolia a ateliérnikom). Stretnutie má svoje pokračovanie aj v aktuálnom roku, nakoľko ambíciou Novej Cvernovky je sprístupniť park verejnosti a oživiť tak prostredie na Račianskej ulici.

Architekti z ateliérov 2021 a LABAK na základe zadania vychádzajúceho z participatívneho plánovania pripravili koncept návrhu nového parku, ktorý by chceli spoločne s účastníkmi stretnutia prerokovať.

Priebežnú správu z participatívneho plánovania nájdete TU.

sobota / 15:00 – 17:00 hod. / Nová Cvernovka

Miesto pripojenia

Kunsthalle Bratislava pozýva na komentovanú prehliadku, ktorú povedie kurátor výstavy Vladimír Beskid spolu s Milanom Houserom. Český výtvarník Milan Houser sa dlhodobo zaujíma o materiálnosť samotnej maľby. Svoj výskum sústreďuje na základné vyjadrovacie prostriedky média maľby a ich možnosti niesť vlastnú vizuálnu informáciu. V jeho tvorbe majú javy a predmety svoj svet a význam aj bez ľudskej prítomnosti a interpretácií. Obraz tak autor chápe väčšmi ako maliarske teleso, fyzický vizuálny predmet než abstraktnú maľbu, či plochu.

nedeľa / 16:00 hod. / Kunsthalle Bratislava, vonkajší priestor Lab

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM