Rôzne

FOTO: Avion otvoril novú modernú gastro pasáž s pódiom a vonkajšou terasou

Nový foodcourt zaberá päťtisíc štvorcových metrov. Jeho súčasťou sú relaxačné zóny, menšie časti určené na stretávanie sa aj malé pódium.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Avion otvoril novú modernú gastro pasáž s pódiom a vonkajšou terasou
23
Galéria
Zdroj: Avion Shopping Park

V Avione vznikla v priestoroch po niekdajšom hypermarkete nová moderná gastro pasáž. Otvorená mala byť síce už v lete, no čakanie rozhodne stálo za to.

Nová gastro zóna

Nová gastro pasáž je inšpirovaná polyfunkčným mestským prostredím s príbehom, čím chcú architekti z kancelárie Pavla Suchánka vytvoriť netradičný foodcourt. Centrálnou časťou gastro pasáže je drevené „schodisko“, určené na stretávanie sa a oddych, pod ním je malé pódium a okolo niekoľko samostatných gastro zón.

Na projekte spolupracoval aj LINO design, ktorý sa postaral o 13 samostatných zón gastro pasáže, pričom každá je úplne iná veľkosťou aj použitým materiálom. Dokopy tu nájdete 650 rôznych miest na sedenie, vďaka čomu si môžete zvoliť typ sedia, ktorý máte najradšej. Nechýba ani vonkajšia terasa, na ktorú sa dostanete priamo z pasáže.

„Priestor sme doplnili mnohými atypickými prvkami našej výroby ako sú lavice, barové pulty, obklady či masívne paravány. Jednou z mnohých výziev pre nás boli aj netypicky mobilné kvetináče v kombinácii kovu a masívneho dreva so stromami, ktoré priestor nádherne dopĺňajú,“ uvádza LINO design.

Nový foodcourt zaberá päťtisíc štvorcových metrov. Jeho súčasťou sú relaxačné zóny, menšie časti určené na stretávanie sa aj malé pódium. Vzniklo tu 20 gastro prevádzok, medzi nimi fast-foody, kaviarne aj kiosky.

Nová gastro pasáž vznikala od jari 2017. Investorom projektu je prevádzkovateľ Avionu INGKA Centres. Celkové náklady sa vyšplhali na 12,5-milióna eur. „Starý“ foodcourt zaberú módne prevádzky, reštauračná zóna na prvom poschodí nad klziskom ale bude fungovať aj naďalej.

Nová gastro pasáž v Avione
23
Galéria
Zdroj: LINO design
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM