Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Letná tančiareň, divadlo pre deti aj temperamentný Gypsy Fest

Ani počas pracovného týždňa v Bratislave nuda nehrozí. Zabaví vás festival rómskej hudby a divadla, cvičenie pod stomami a viacero skvelých koncertov.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Letná tančiareň, divadlo pre deti aj temperamentný Gypsy Fest
Zdroj: TASR

Koncert Dura & Friends

V príjemnom prostredí Letnej čitárne si môžete vypočuť koncert, ktorý pripravila Slovenská bluesová spoločnosť. Účinkujú Juraj Turtev, Judita Kaššovicová a Erik Turtev.

pondelok / Letná čitáreň u Červeného raka / 18:00 hod. / vstup voľný

Staromestské letná tančiareň

Zabaviť sa pri príjemnej hudbe a zatancovať si môžete priamo v centre Bratislavy – na letnej terase Hotela Carlton hrá hudobná skupina Fortuna.

utorok / letná terasa Hotela Carlton / 18:30 hod. / vstup voľný

Divadlo pre deti

Divadlo FÍ sa venuje bábkovému, výtvarnému, činohernému a experimentálnemu divadlu. Do Ružinova prichádzajú s dvomi predstaveniami. V utorok si pozriete predstavenie DÚHA – príbeh jedného macka, ktorý počas dňa zažíva množstvo dobrodružstiev. Predstavenie je určené pre batoľata. Kapacita na toto prestavenie je obmedzená, registrovať sa treba cez mail ruzinovpozitiv@ruzinovpozitiv.sk.

V stredu deti zabaví ŽOFKA A ŽOFKA. Žofka je, ako napokon aj veľa iných, „dieťa s kľúčom na krku.“ Také dieťa sa vie o seba postarať, a hoci je ešte celkom malé, vo všeličom je už veľké. Lebo tak to chodí. Napríklad je veľké, keď sa nehnevá na rodičov, že musia veľa pracovať.

v utorok o 10:00 hod., v stredu o 19:00 hod. / Centrum Rafael, Narcisová 5 / vstupné bude dobrovoľné, výťažok pomôže sociálne slabším rodinám

Cvičenie pod stromami

Mestská časť Bratislava-Staré mesto pre vás v Medickej záhrade už niekoľko rokov pripravuje pravidelné „Cvičenie pod stromami“ s lektormi jógy, čchikung, či pilatesu. V prípade nepriaznivého počasia sa necvičí. Pozrite si podrobný rozpis TU.

utorok, štvrtok / Medická záhrada / vstup voľný

Detské popoludnie v Dúbravke

Divadlo, pesničky, spev, tanec. O tom všetkom bude popoludnie venované najmenším divákom v parku Pekníkova. Podujatie pod názvom Detské popoludnie je súčasťou Dúbravského kultúrneho leta. Tento týždeň uvidíte Haničku a Murka, Šašaráda a tiež vystúpenie s názvom Dúbravček a Dúbravočka.

streda / Park Pekníková v Dúbravke / od 16:00 hod. / vstup voľný

Muzika Starého mosta

Nový cyklus podujatí oživí Starý most a dianie v centre mesta na netradičnom mieste. Príďte sa prejsť na Starý most a započúvajte sa do skvelej muziky, ktorú zahrá BJ Biggo.

štvrtok / 18:00 hod. / Starý most

Gypsy Fest

Jedenásty ročník Gypsy Festu otvorí Ján Bendig s hosťami. Festival počas troch dní ponúkne divadelno-tanečné predstavenie a medzinárodnú šou. Vo štvrtok zažijete otvárací koncert hviezd súčasnej česko-slovenskej populárnej hudby – vystúpia LIVE Band, Monika Bagárová, Gitana, Markéta Konvičková, Dominika Mirgová, Roma Boyz.

V piatok vás zabaví divadelno – tanečné predstavenie najlepšieho rómskeho folklórneho súboru na Slovensku – Romano Jilo. Naštudovali tanečno-divadelné predstavenie s názvom Sam adaj, čo v preklade znamená Sme tu. V sobotu na námestí uvidíte exkluzívnu šou medzinárodných hviezd z Litvy, Lotyšska, Ruska, Poľska, Nemecka a Švédska.

štvrtok – sobota / Námestie SNP / od 20:00 hod. / vstup voľný

Erik Rothenstein Band

Erik predstaví so svojou kapelou fúziu jazzu, klezmerovej hudby a skladieb ovplyvnených ľudovou hudbou. Vypočujete si staršie skladby z jeho klezmer-jazz albumu Blázni z Chelmu a nové skladby postavené na groovoch a nepravidelných rytmoch prepojené s ľudovou melodikou a „spiritom“ nášho regiónu.

piatok / Hviezdoslavovo námestie / 18:00 hod. / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM