Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Lampióny rozžiaria Námestie slobody aj okolie mesta

Pracovný týždeň nemusí byť len o práci. Vyjdite do ulíc mesta a vychutnávajte atmosféru jesene.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Lampióny rozžiaria Námestie slobody aj okolie mesta
Zdroj: TASR

Dizajnéri architektom

Nenechajte si ujsť tematický prednáškový blok o spolupráci grafických dizajnérov s architektmi. Od dizajnu výstav, cez orientačné systémy v budovách a verejných priestoroch až po knihy, katalógy, časopisy a ročenky architektúry.

Prednášajúci: Petr Babák / Laboratoř.cz, Lubica Segečová, Peter Liška a Matúš Lelovský

Toto podujatie je sprievodnou akciou Národnej ceny za dizajn. Národnú cenu za dizajn spoločne udeľujú Slovenské centrum dizajnu a Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky. Od roku 2015 sa striedavo oceňuje produktový a komunikačný dizajn. Tento ročník patrí komunikačnému dizajnu a prácam, ktoré boli zrealizované v období počas rokov 2016 a 2017.

Viac info TU.

streda / 14:00 hod. / Fakulta architektúry STU

Ikonické diela modernej slovenskej architektúry

Prof. Ing.arch. Matúš Dulla, DrSc. je slovenský architekt, pôsobiaci v oblasti dejín architektúry 20. storočia. Je autorom viacerých článkov a publikácií, pôsobí aj ako pedagóg na FA STU v Bratislave a FA ČVUT v Prahe. Vo svojej prednáške sa zameria na najlepšie stavby zo slovenskej modernej architektúry.

streda / 18:00 hod. / Bratislavský hrad, kinotéka, 2. poschodie

WhatCity? Komunity v meste

WhatCity? je formát prednášok a workshopov, ktorý hľadá nové urbánne stratégie a ekonomické modely kolaborácie pre zlepšenie životného prostredia v meste. WhatCity? chce byť platformou, ktorá aj na základe prípadových štúdií zo zahraničia ponúkne funkčné nástroje na efektívny rozvoj mesta a prepojí občianske iniciatívy, odborníkov a mestské autority a bude hľadať vízie pre Bratislavu.

Aktuálne na tému: Ako s komunitami v mestskom rozvoji správne narábať?

Viac sa dočítate TU.

streda / 18:30 hod. / Nová Cvernovka

Lampionáda

Detský zábavný program pred jesennými prázdninami, diskoparáda Šaša Maroša, súťaž o najkrajší tekvicový svetlonos, registrácia svetlonosov o 16:30 hod. pred Istra Centrom a o 19:00 hod. lampiónový sprievod. To si nemôžete nechať ujsť!

štvrtok / 17:00 hod. / Istra Centrum / registrovaní účastníci súťaže majú vstup zadarmo, ostatní 1,50 eur

Lampióny rozžiaria Námestie slobody

Námestie slobody rozžiari už tento štvrtok lampiónový sprievod.

štvrtok / 17:00 – 21:30 hod. / Námestie slobody

Dúbravka pozýva na Halloween party

Mestská časť Bratislava-Dúbravka každoročne organizuje Halloweensku párty, tento rok nie je výnimkou. Interaktívna hudobno-zábavná show plná pesničiek, originálnej zábavy a kúziel, určená pre celé rodiny sa uskutoční pre Domom kultúry Dúbravka, v prípade nepriaznivého počasia v sále kultúrneho domu.

Nebude chýbať veľa kúzelníckych a halloweenských hier, pojedanie hadov, vyrezávanie tekvíc, súťaže, darčeky a strašidielka. Spolu sa prejdeme večernou Dúbravkou v lampiónovom sprievode, ktorý povedie od domu kultúry do parku Pekníkova, kde je pripravená ohňová show.

štvrtok / 17:00 hod. / pred DK Dúbravka

Nočná lampášová prehliadka Sv. Jura

Máte radi tmu, napätie, históriu a tajomstvá? Poďte spoznať zaujímavosti a záhady pamiatkovej rezervácie Svätého Jura. Svoje kúrie tu mali Zichyovci i Armbrusterovci, kaštiel Pállfyovci, kláštor piaristi, Židia svoju synagógu a kresťania svoje kostoly. Vedeli ste, že vo Svätom Jure sa narodil Viktor Kubal, vyrastal Michal Dočolomanský a pôsobil Chatam Sofer?

Tí bez auta môžu degustovať slávne svätojurské víno považované za najlepšie v bratislavskej župe. Víno z kamenného dvora či pivnica u Bognára sa na vás už teší.

piatok / 18:00 hod. / Svätý Jur

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM