Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Lampióny rozžiaria mesto, priletia aj hrôzostrašní draci

Mesto bude počas pracovného týždňa žiť mnohými akciami. Na svoje si prídu rodiny s deťmi, milovníci fotografie, filmov, výstav i ďalší.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Lampióny rozžiaria mesto, priletia aj hrôzostrašní draci
9
Galéria
Zdroj: TASR

Fotopondelok

Pondelkové stretnutia fotografov a priaznivcov fotografie sú živé tematicky zamerané vstupy, počas ktorých fotografi rôznych žánrov a zamerania diskusnou formou predstavia svoju aktuálnu tvorbu.

Novembrový Fotopondelok bude venovaný prezentácii vybraných autorov aktuálneho ročníka OFF_festivalu.

pondelok / 19:00 hod. / SNG

Festival slobody

Multižánrové medzinárodné podujatie prinesie rôzne divadelné predstavenia, hrané a dokumentárne filmy, diskusie i výstavy, ktoré pripomenú, aké vzácne sú sloboda a odvaha. Hlavnými hosťami festivalu budú Pavel Litvinov (USA), Joanna Helander (Švédsko) a Zoltán Bíró (Maďarsko).

pondelok – sobota / vstup voľný (okrem slávnostného otvorenia, kde je vstup len na pozvánky) / program nájdete TU

Týždeň vedy a techniky

Zaujímavé aktivity a prednášky určené pre školy, podvečer prírodovedné prednášky pre širokú verejnosť na aktuálne témy. To všetko môžete zažiť v rámci Týždňa vedy a techniky.

pondelok – nedeľa / Bratislava

Halloweensky karneval

Deti v karnevalových maskách sa môžu zabaviť na štvrtom ročníku Staromestského halloweenskeho karnevalu. Nebude chýbať moderátorka a speváčka Veronika Hatala či Laci Strike. Súčasťou podujatia budú jesenné tvorivé dielne s floristkou aj obľúbené maľovanie na tvár. Zlatým klincom akcie bude veselý lampiónový sprievod.

streda / 16:00 hod. / Medická záhrada

Lampiónový sprievod

MČ Bratislava-Rača pripravila pre rodičov s deťmi ďalší ročník tradičného Lampiónového sprievodu. Trasu spríjemní hudba z reproduktora. V areáli detského ihriska sa uskutoční Ohňová show Fandango.

streda / 17:30 hod. / pred Kultúrnym strediskom Impulz

Ples strašidielok

Nenechajte si ujsť nezabudnuteľný strašidelný večer s bohatým programom pre deti aj dospelých. Súťažiť sa bude o najstrašidel­nejšiu masku i najkrajšiu vyrezávanú tekvicu. Nadšencov adrenalínu poteší STRAŠI hrad, iných zas tvorivé dielne. V kostýmoch budú tancovať deti z TS Dancy.

piatok / 17:00 hod. / Spoločenský dom Prievoz

Staromestské Martinské hody

Sviatok sv. Martina, patróna Bratislavskej arcidiecézy si budete môcť pripomenúť na Staromestských Martinských hodoch. Môžete sa tešiť na bohatý kultúrny program pre deti i dospelých, lampiónový sprievod, mladé vínko, pečeného býka, tvorivé dielne pre deti i divadielka.

piatok – nedeľa / Rudnayovo námestie

Výstava drakov

Draci sa objavujú už v pradávnej mytológii, ale i mnohých rozprávkach. Možno aj preto bude nezabudnuteľným zážitkom postaviť sa tvárou v tvár oproti mýtickým príšerám. Výstava je jedinečná nielen svojím obsahom, ale aj spracovaním. Užijú si ju najmä deti, fanúšikov drakológie potešia realisticky spracované modely drakov i menšia galéria obrazov či predmetov s dračou tematikou.

piatok 9. – piatok 30. novembra / Shopping Palace Zlaté piesky

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM