KAW Kultúra

Skvelý program na Dňoch Petržalky: KONCERTY, zvieratká, SVETELNÁ šou aj chutné jedlo

Program obľúbeného podujatia sa kvôli pandemickým opatreniam tentoraz nesústredí iba na dostihovú dráhu. Ožije až 5 rôznych miest v mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý program na Dňoch Petržalky: KONCERTY, zvieratká, SVETELNÁ šou aj chutné jedlo
Zdroj: TASR

Nielen Petržalčania sa celý rok tešia na obľúbenú akciu. A dočkali sa! Pestré Dni Petržalky však budú trocha iné než doteraz. Ich program si budeme môcť pozrieť od 10. do 12. septembra na Dostihovej dráhe, Nobelovom námestí, v Ovsišti, na Lúkach aj na Námestí republiky. Bude plný hudby, dobrého jedla, ale aj divadla či zaujímavých čítačiek a workshopov. Deti sa môžu tešiť na jazdenie na poníkoch aj na súťaž o najkrajšieho psieho orieška Petržalky. A to nie je ani zďaleka všetko!

„Obmedzenia nám bránia usporiadať veľké, celodenné podujatie pre desiatky tisíc návštevníkov na jednom mieste a preto ponúkame možnosť zažiť podujatia na piatich miestach, aby na každom z nich mohlo byť v jednom čase iných tisíc obyvateľov mestskej časti. Spolu tak v priebehu dva pol dňa bude môcť podujatia navštíviť odhadom možno aj viac ako desaťtisíc divákov. Každé miesto bude mať svoj vlastný charakter, ideu, zámer, programovú náplň, atmosféru,“ informovala mestská časť na sociálnej sieti.

DK Lúky patrí deťom

Na podujatiach od piatku do nedele nebude chýbať cirkusová škola, detský SWAP, čítanie Braňa Jóbusa či preteky detských kolobežiek. Podrobný program nájdete na linku na konci článku.

Námestie republiky

Druhým komunitným priestorom, ktorý sa naplní kultúrou, je námestie, na ktorom stojí v zime stromček a popíja sa grog na Vianočných trhoch. Témou Námestia republiky bude život obce, komunitné, charitatívne, inkluzívne, sociálne a populárne aktivity a programy. Rovnako nebudú chýbať stánky s populárnym občerstvením. Podrobný program si pozrite nižšie.

Nobelovo námestie

Tretím priestorom pre komunitné stretnutia počas Dní Petržalky bude námestie Nobelovo. Bude plné pohybu, zábavy, umenia určeného mladým dospievajúcim a dospelým ľuďom, ktorí preferujú moderný, zdravý životný štýl, radi tancujú, radi sa hýbu, majú radi adrenalín a nepohrdnú aj exotickou ponukou občerstvenia. Nájdete tam aj program na vzdelávanie a poučenie.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Námestie Ovsištské

„Štvrtým centrom stretnutia občanov bude námestie Ovsištské, kde kedysi bolo vo vtedajšom dome kultúry, umenia a zábavy dosť, žiaľ, dnes prázdny chátra. Naplníme preto tento priestor tým najkvalitnejším, najhodnotnejším a najnáročnejším, klasickým umením vizuálnym, hudobným aj slovesným a pripomenieme si aj korene našej národnej kultúry,“ približuje program mestská časť.

Dostihová dráha

Piaty priestorom Dní Petržalky bude plný zvierat chovaných doma, hudby, tanca i cirkusovej zábavy. „Žiaľ, obmedzenia nám bránia vpustiť doň v jednom momente viac ako tisíc (1000) návštevníkov. Program v priestoroch štátneho závodiska preto bude v piatok večer i po celú sobotu taký pestrý, aby si z neho mohol vybrať každý to svoje obľúbené sústo,“ vysvetľujú organizátori akcie.

Na „Dostižke“ vystúpi slovenská speváčka Andrea Bučko aj viedenská hudobná skupina so soulovou speváčkou menom RONJA, bývalou vokalistkou Stevieho Wondera. Tešiť sa môžete aj na COLORFUL MUSIC – koncert speváčky Lucie Lužinskej.

Nájdete tam občerstvenie od výmyslu sveta pre každé hladné brucho a mlsný jazýček.

Program Dní Petržalky

Podrobný program na PIATOK 10. septembra nájdete TU.

Program na SOBOTU 11. septembra na jednotlivých miestach v Petržalke nájdete TU.

Program na NEDEĽU 12. septembra nájdete podrobne rozpísaný TU.

Viac o kultúre v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM