Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Hudba bude znieť z námestia, zo Starého mosta aj zo záhrad

Naše mesto počas pracovného týždňa zaplavia tóny skvelej muziky. Zmixuje ju dídžej, zaspieva džezmen a zahrá špičkový gitarista.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Hudba bude znieť z námestia, zo Starého mosta aj zo záhrad
3
Galéria
Zdroj: TASR

Staré, ale jaré

V literárno-hudobnom programe Rádia Devín Jaroslav Rozsíval článkami a správami zo starých novín „osmičkových rokov“ dopĺňa atmosféru hudby rovnakého obdobia.

pondelok / letná čitáreň u červeného raka / 18:00 hod. / vstup voľný

Koncert brazílskeho gitaristu

Hudobník Bruno Madeira je jeden z najoceňovanejších gitaristov novej brazílskej generácie. Jeho koncert na nádvorí Zichyho paláci určite bude stáť za to.

utorok / Staromestské centrum KaV, Zichyho palác / 20:30 hod. / vstup je voľný

Koncert Gabriel Jonáš Trio

Posledných 10 rokov má Gabriel Jonáš vlastnú kapelu spolu s Mariánom Ševčíkom (bicie) a Jurajom Kalászom (kontrabas). S triom vystupuje v bratislavských kluboch, najmä na pravidelných nedeľných jam-sessions v Pube u Zeleného stromu. V poslednej dobe rozšíril trio na quintet, s ktorým úspešne vystúpil na festivale PetJazz 2018.

streda / Letná čitáreň U červeného raka / 18:00 hod. / vstup voľný

Letné kino na Furdečke

Zažite s komunitným centrom Kaspian letné kino na detskom ihrisku Furdekova 6/A každý štvrtok v auguste. Najbližšie predstavenie je v pláne 16. augusta. Doneste si so sebou deku, karimatku alebo stoličku. A nezabudnite – na detskom ihrisku je zakázané požívať alkoholické nápoje a fajčiť.

štvrtok / Furdekova 6/A / 20:00 hod. / vstup voľný

Peter Lipa zahrá na námestí

V skupine Petra Lipu hrajú vynikajúci mladí slovenskí inštrumentalisti. Na saxofóne to rozbalí Radovan Tariška, na bicích nástrojoch zahrá Michal Fedor, na basovej gitare Michal Šimko a na klávesoch Peter Lipa jr. Ich hudba má rôznorodý charakter, no jednotiacim prvkom sú texty. V hudobnej zložke počuť všetky prvky, ktoré vývoj populárnej hudby za posledné rokov priniesol – jazz, blues, populárnu hudbu aj šanzón.

štvrtok / Hlavné námestie / 19:00 hod. / vstup voľný

Muzika Starého mosta

Hudba oživí Starý most a dianie v centre mesta na netradičnom mieste. Príďte sa prejsť na Starý most a započúvajte sa do skvele muziky, ktorú zahrá DJ Matthew Sax.

štvrtok / Starý most, druhý výklenok / 18:00 hod. / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Kam v Bratislave zadarmo
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM