Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Mesto ožije maďarskou kultúrou, dizajnom a digitálnou kultúrou

Pracovný týždeň bude tentoraz nabitý kultúrou, módou, dizajnom aj digitálneou kultúrou. Nenechajte si ujsť to najlepšie, čo mesto ponúka.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Mesto ožije maďarskou kultúrou, dizajnom a digitálnou kultúrou
13
Galéria
Zdroj: TASR

Deň detí v Dúbravke

Deň detí plný veselosti a dobrej nálady oslávi Dúbravka netradične. Na deti budú čakať kolotoče a stánky s občerstvením, detské tvorivé dielne s CVČ Klokan a športové hry s Hraj na tie nohy. Drobci uvidia vystúpenie Mici a Mňau, kúzelníka Petra a šaša Jara. Nebudú chýbať ani pesničky a súťaže s moderátorkou.

pondelok / 16:00 – 19:00 hod. / priestor pred kultúrnym domom v Dúbravke

Dni maďarskej kultúry 2019

Dni maďarskej kultúry ponúknu rôzne druhy hudby, niekoľko výstav, divadelných predstavení, módnu prehliadku, besedy a iné podujatia.

Novinkou tohtoročného festivalu Dni maďarskej kultúry v Bratislave s názvom Viac ako sused je jeho dlhšie trvanie. Tiež účasť v kráľovskom sprievode na podujatí Korunovačná Bratislava.

Kompletný program nájdete TU.

pondelok – 27. júl / vo viacerých kostoloch, galériách a iných vnútorných i vonkajších priestoroch

Čierne diery v Martinuse

Kniha Čiernych dier je 400-stranovou cestou naprieč Slovenskom. V jej článkoch a rozhovoroch sa spomína zhruba 100 historických lokalít, ale nie je encyklopédiou – neobsahuje čísla strán ani register. Úmyselne v nej zablúdite.

Členovia združenia si knihu vydali sami a bez kompromisov. Celá je vytlačená 4 Pantone farbami a ich kombináciou (modrou, ružovou, žltou a tyrkysovou). Kniha neobsahuje čiernu farbu. Vďaka žiarivej palete vynikajú ilustrácie Daniely Olejníkovej a fotografie dýchajú atmosférou starých časopisov, s náhodne vystupujúcimi farbami do popredia. Grafický dizajnér Michal Tornyai vysádzal knihu veľmi netradične.

Kniha sa už dvakrát vypredala za niekoľko hodín, v prvej várke to bolo za 9 hodín a pri dotlači za 3 dni. Vypredaný je už aj posledný náklad, takže počas eventu sa kniha nebude dať kúpiť.

Projekt a knihu Čierne diery predstavia Martin Lipták a Andrej Sarvaš. Moderuje Rudi Rus.

streda / 18:00 hod. / Kníhkupectvo Martinus

Bratislava Design Week

V roku 2019 má BADW 10 rokov! Oslávte to týždňom dizajnu a digitálnej kultúry. „V roku výročia budeme rozvíjať tému VZŤAHY! V širokom slova zmysle. Vzťahy sú predsa významnou vrstvou v našich životoch, rovnako dôležité sú aj pre dizajn. A nemyslíme len na medziľudské vzťahy, ale na kontext – vzťahy k minulosti, budúcnosti, prítomnosti, vzťahy k prostrediu, medzi materiálmi a technológiami, kultúrne a sociálne. Vzťahy talentu a biznisu. Je ich veľa. A bez nich by to nešlo,“ uvádzajú organizátori.

Tešiť sa môžete na výstavy medzinárodných hostí aj súčasných slovenských dizajnérov, značiek a výrobcov, site specific inštalácie, koncerty, performancie, Fashion situácia, workshopy pre deti a oveľa viac.

Viac info nájdete TU.

Podujatie je realizované pod záštitou primátora mesta Bratislava Matúša Valla a starostky mestskej časti Staré Mesto Zuzany Aufrichtovej.

štvrtok – nedeľa / Bratislava

Piknik v Mareena

Mareena opäť otvára dvere svojej záhrady pre všetkých, ktorí majú chuť spoznať nových ľudí, porozprávať sa, oddýchnuť si a v neposlednom rade okúsiť rôzne chute na Pikniku s Mareenou.

Zažite príjemnú atmosféru tunajšej záhrady. Čakajú na vás svieže limonády či chutné jedlo priamo z grilu a cudzokrajné špeciality. Pre detičky bude nachystaný detský kútik s rôznymi hrami či farbičkami.

Podujatie je realizované prostredníctvom projektu Naše mesto od Nadácia Pontis a s prípravou podujatia pomôžu dobrovoľníci z firmy Eset.

piatok / 15:00 hod. / Komunitné centrum Mareena, Lazaretská 32

Keramické trhy 2019

Keramických trhov sa pravidelne zúčastňujú keramikári z mnohých štátov strednej Európy. Aj na 16. ročníku návštevníci uvidia viac ako 160 keramikárov zo Slovenska, ale taktiež i z Čiech, Slovinska, Maďarska, Poľska a Bulharska. Trhy sú atraktívne nielen predajom rôznych druhov keramických výrobkov, ale aj sprievodnými podujatiami.

Kompletný program nájdete TU.

piatok – nedeľa / Pezinok

Kam v Bratislave zadarmo
13
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM