Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Mestská architektúra môže byť zaujímavá, keď ju oživia koncerty

Ani počas pracovného týždňa v Bratislave nuda nehrozí. Čakajú nás výstavy, prednášky aj semináre venované najmä architektúre.

Zdroj: YouTube.com

Spoznajte architektúru

DAAD je každoročný festival oslavujúci architektúru, dizajn a umenie, tvorivé bohatstvo, sociálne dôsledky a silu na zmenu. Zámerom projektu je posilniť pozitívne vnímanie architektúry a dizajnu na Slovensku. Festival v prezentáciách, prednáškach, výstavách, seminároch, workshopoch a diskusiách rieši kľúčové otázky z hľadiska architektúry a dizajnu. Veľké mená tvorcov na tomto poli a ich inšpiratívne myslenie razí cestu vpred a ich predstavenia a prezentácie napádajú všetky predsudky na poli myslenia.

pondelok – nedeľa / viacero miest v Bratislave / viac sa dozviete TU

Leto s Monikou v knižnici

Leto sa tento rok začne 29.mája! V Karloveskej knižnici vystúpia energickí nerd-progg-rockovo math-punkoví Vojdi a hviezda tohtoročnej indie sezóny Leto s Monikou. Môžete sa tešiť na nový projekt Moniky z Monikinho kina, aktuálne hviezdiacej vďaka výbornému albumu (Slnko records, 2018), ktorý získal aj cenu Radio_head Awards za debut roka.

streda / Karloveská knižnica, Jurigovo námestie / 19:00 hod.

Grilovačka Fest Anča Garden Party

Máte chuť po práci grilovať s kamarátmi? Na záhrade vo Foajé sa bude grilovať, diskutovať a budú sa pozerať skvelé filmy. Zaručene sa naladíte na atmosféru Fest Anča 2019. Jedlo bude, ale nezabudnite si priniesť vlastné pitie.

streda / Foajé, Štefánikova 16 / od 18:00 hod.

Aurel Stodola – vedec s veľkým umom a srdcom

V májovej vedeckej kaviarni si pripomenieme 160. výročie narodenia slovenského vedca svetového významu, polyhistora, génia energetiky, fyzika, technika a zakladateľa teórie parných a plynových turbín. Jeho vynálezy doteraz a dennodenne ovplyvňujú život miliónov ľudí bez toho, aby si to uvedomovali.

Hosťom bude aj Milan Petráš, historik vedy a techniky, múzejník a životopisec, ktorý sa už 40 rokov zaoberá životom a dielom Aurela Stodolu a tiež František Urban z Ústavu energetických strojov a zariadení na Strojníckej fakulte STU.

štvrtok / Centrum vedecko-technických informácií SR, Lamačská cesta 8/A / 17:00 hod. / vstup voľný

(Nielen) nórske melódie

Nenechajte si ujsť zaujímavý koncert na Hviezdoslavovom námestí. Tento raz ho rozozvučia hlasy nórskeho speváckeho zboru Leikong Blandakor.

piatok / Hviezdoslavovo námestie / 15:45 hod. / vstup voľný

daad
4
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM