Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Dáte prednosť Ružinovským zabíjačkovým slávnostiam či Burzoblšáku?

Prvý februárový víkend bude pestrý. Na svoje si prídu milovníci mäsa, ale aj výhodných nákupov či dobrého čítania.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Dáte prednosť Ružinovským zabíjačkovým slávnostiam či Burzoblšáku?
11
Galéria
Zdroj: Burzoblšák

Burzoblšák

Na Burzoblšáku nájdete tradične nielen oblečenie ale aj handmade výrobky, platne, knihy, obrazy, starožitnosti a všetky znovuobjavené poklady z povaly. V zóne s občerstvením vás budú čakať domáce koláče, chutné pomazánky, výborné limonády, sirupy, džemy a tá najlepšia káva. Posedieť si budete môcť v oddychovej zóne a tradične vaše deti zabaví detská agentúra Artlandia na tvorivých dielňach a maľovaní na tvár. Pre všetkých návštevníkov bude prichystaná aj fotostena Burzoblšák.

Program:

9:00 – 13:00 hod. tvorivé dielne Artlandia 9:00 – 13:00 hod. maľovanie na tvár Artlandia 8:00 – 14:00 hod. fotostena Burzoblšák

sobota / 8:00 hod. / areál ZŠ Pavla Marcelyho na Drieňovej ulici v Ružinove

Trh – Piac – Markt

Trh v Starej tržnici ponúka sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy, ako aj kvalitné špeciality z krajín vzdialenejších. Kúpiť si tu môžete sezónne ovocie a zeleninu, mäsové a mliečne výrobky, pečivo, cukrovinky a iné delikatesy, nápoje.

Trh dopĺňa sprievodný program plný edukačných aj zábavných aktivít pre deti i dospelých, pravidelné burzy, divadelné predstavenia pre deti, ako aj rôzne príležitostné tvorivé dielne a prednášky.

Každú sobotu o 11:00 sa na poschodí koná Detské divadielko, k dispozícii je aj detský kútik.

sobota / od 9:00 hod. / Stará tržnica

Februárová bratislavská knižná burza

Nenechajte si ujsť 55. vydanie bratislavskej knižnej burzy. Táto jedinečná akcia sa bude konať v rámci podujatia TRH – PIAC – MARKT v sobotu v Starej tržnici na poschodí.

Predávať sa budú najmä knihy, ale popritom sa určite objavia aj gramoplatne, pohľadnice, časopisy, CD-čka, komiksy a plagáty.

sobota / 09:00 – 15:00 hod. / Stará tržnica

Ružinovské zabíjačkové slávnosti

Tradičná vidiecka zabíjačka rozvonia Ružinov. Mestská časť a Cultus Ružinov pripravili pre všetkých milovníkov mäsa tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti.

V sobotu v Parku Andreja Hlinku opäť ožijú zvyky, ktoré budú pripomínať tradície výroby zabíjačkových pochúťok.

Organizátori na tento rok pripravili ukážky tradičnej dedinskej výroby klobás, porcovanie prasaťa, či súťaž vo varení ovarovej kapustnice. Na predaj budú zabíjačkové výrobky od domácich výrobcov, ale aj zabíjačkové jedlá. Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenie Orchester Jána Berkyho Mrenicu – Diabolské Husle, folkovú skupinu Salamander ale aj na fašiangový sprievod v podaní Folklórny súbor Karpaty

Ružinovská zabíjačka sa bude tentokrát riadiť novými, ekologickými pravidlami. Všetci predajcovia jedál a nápojov musia používať kompostovateľné riady, resp. riady určené na opätovné použitie. Kompostovateľným riadom sa v tejto situácii rozumejú napr. riady z cukrovej trstiny, palmových listov, rastlinného škrobu, celulózy, drevenej dyhy, papiera a pod. Zároveň sa všetky odpady budú separovať.

sobota / od 10:00 hod. / Park Andreja Hlinku

Užitočná fotografia

Prednáška Sunday Rest: Užitočná fotografia. Fotografia v súčasnom slovenskom umení predvedie vybraných umelcov pracujúcich v oblasti fotografie a široké spektrum umeleckých stratégií v súčasnom slovenskom umení za posledných 10 – 15 rokov.

nedeľa / 16:00 hod. / Slovenská národná galéria Bratislava, 3. poschodie

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM