Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Na svoje si prídu gurmáni, milovníci histórie aj rozkošných chlpáčov

Počas víkendu si pripomenieme históriu, ale nazrieme aj za brány najväčšieho staveniska v strednej Európe. Gurmánom odporúčame Devínsky jarmok!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Na svoje si prídu gurmáni, milovníci histórie aj rozkošných chlpáčov
7
Galéria

Devínsky jarmok

Ochutnajte Devínsky ríbezlák a mladé hroznové vína od devínskych vinárov v ich pivniciach, pečené prasa a iné pochúťky a vyberte si z bohatého sortimentu typického predvianočného jarmočného tovaru a farmárskych špecialít.

Tešiť sa môžete na posledný burčiak a prvé mladé vína, pečené prasa a ďalšie delikatesy, farmárske trhy, ale aj jarmočné dobroty a atrakcie.

Podujatie je náhradou za Devínske vinobranie 2019, pôvodne plánované na 7.-8. 9. 2019, ktoré sa neuskutočnilo pre nepriaznivé počasie.

piatok 14:00 hod. – sobota 21:00 hod. / v areáli vinárstva Thebener na Muránskej ul. pod devínskym hradom

Blší trh v Starej tržnici

Blšie trhy sa budú konať od septembra na prvom poschodí v Starej tržnici v termínoch 14. a 28. septembra, 12. októbra, 9. a 16. novembra a 21. decembra 2019 s otvorením už o 9:00 hod.

sobota / 9:00 hod. / Stará tržnica

Bitka pri Lamači 1866

Lamač si počas druhého októbrového víkendu pripomenie 153. výročie Bitky pri Lamači. Záverečný stret prusko-rakúskej vojny v roku 1866 vysvetlia prostredníctvom rekonštrukcie historickej bitky.

Bitka pri Lamači sa odohrala 22. júla 1866. Bojové stretnutie pri Bratislave nepatrilo medzi veľké bitky prusko-rakúskej vojny, ale bolo najväčším ozbrojeným konfliktom počas tejto vojny na území dnešného Slovenska.

sobota / 9:30 hod. / Lúka pred krematóriom

SOS pre zvieratká

​SOS pre zvieratká je názov celoslovenskej akcie pomoci zvieratám v útulkoch. V Bratislave sa opäť predstavia útulky z celého Slovenska. Na námestí pred nákupným centrom Eurovea sa predstavia útulky z celého Slovenska. Nebude chýbať celodenný program pre deti a dospelých a tešiť sa môžete aj na Mirku Partlovú, Juraja Baču, Roba Haláka a ďalších.

Podrobné info nájdete TU.

sobota / 10:00 hod. / Eurovea

Španielsky týždeň

Bratislava bude opäť žiariť španielskymi farbami. Prichádza týždeň plný umenia, tanca, gastronómie, cestovania, prednášok a workshopov, s cieľom priblížiť Slovákom túto čarovnú a vášnivú kultúru.

Kompletný program aj s informáciou, na ktoré podujatia je vstup bezplatný, nájdete TU.

sobota – nedeľa 20. október / Bratislava

Deň otvorených dverí na stavenisku Stanice Nivy

Už po štvrtýkrát otvára developer HB Reavis pre verejnosť brány najväčšieho staveniska v strednej Európe. Tentokrát sa pozornosť upriami hlavne na Stanicu Nivy. Tešiť sa môžete na prehliadku podlažia s budúcou autobusovou stanicou a mnohé ďalšie zaujímavosti.

Nudiť sa tradične nebudú ani malí bagristi a pribudne nám aj desta – stavebný vysokozdvižný vo­zík.

Vstup na stavenisko bude zo strany od budovy VÚB a s vhodnou pevnou obuvou. V prípade nepriaznivého počasia bude event zrušený.

nedeľa / 13:00 hod. / Stanica Nivy

Medvedí deň v Rači

Nenechajte si ujsť otvorenie výstavy zbierky plyšových medvedíkov Kataríny Čiernej. Na výstave predstaví svoju zbierku medvedíkov, ktorá je zapísaná v Slovenskej knihe rekordov. V zbierke sa nachádza cez 600 medveďov. Nájdu sa medzi nimi staručkí medvedíci, novodobé kúsky, ale aj medvede z firmy Steiff, kde sa v roku 1902 vyrobil prvý medvedík.

nedeľa / 15:00 hod. / Nemecký kultúrny dom

Petržalský SeniorFest

V rámci Mesiaca úcty k starším sa v Kultúrnych zariadeniach Petržalky koná 12. ročník Petržalského SeniorFestu. Pripravené sú koncerty, súťaže, prednášky, športové aktivity, výstavy, tanečné a hudobné vystúpenia, ktoré sa uskutočnia DK Zrkadlový háj, v DK Lúky, v CC Centre ale aj v exteriéroch a ďalších iných priestoroch v Petržalke.

Kompletný program nájdete TU.

1. október – 20. október / CC Centrum, Dom kultúry Lúky, Dom kultúry Zrkadlový háj

Kam v Bratislave zadarmo
7
Galéria
Zdroj: Nájdite sa Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM