Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Vianočnú atmosféru si užijete pri varenom vínku aj na nákupoch

Bratislava počas víkendu ponúka rozptýlenie na vianočných trhoch nielen v centre mesta, ale aj v mestských častiach. A oplatí sa zájsť aj do Pezinka!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Vianočnú atmosféru si užijete pri varenom vínku aj na nákupoch
12
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Urban Market

Predvianočná edícia podujatia Urban Market ponúka okrem dizajnových darčekov aj sprievodný kultúrny program pre celú rodinu. Počas troch dní sa budete môcť zúčastniť na tvorivých dielňach aj diskusiách o literatúre. Zabavia vás aj koncerty kapiel Para, Blanch, Sam Handwich a mnohých ďalších. Najmenších potešia vystúpenia Toddler Punk a Paci Pac.

piatok – nedeľa / Gymnázium, Grösslingová 18 / viac informácií o programe a predajcoch nájdete TU

Koncert na námestí

Duo Ricco a Claudia vzniklo počas česko-slovenského kola X-Factoru v roku 2014, kde sa stali striebornými finalistami. Dvojica sa v X-Factore 2017 v Maďarsku dokonca stala absolútnym víťazom. Claudia momentálne pracuje na debutovom sólovom albume, z ktorého je vydaných niekoľko úspešných singlov.

piatok / Námestie M. Korvína / 18:00 hod. / vstup voľný

Račianske vianočné trhy

Vianočné trhy v Rači potrvajú tri dni. Nebude chýbať kvalitné víno ani spomienky na staré časy. Trhy otvorí v piatok starosta mestskej časti, ktorý spolu so žiakmi zo ZUŠ Vrbenského rozsvieti stromček. Slávnostný program bude poskladaný z vystúpení detí z račianskych materských škôl. Sobota bude patriť deťom. V rámci predstavenia „Pripravme sa na Mikuláša“ drobci spoločne s anjelom a čertom privítajú Mikuláša. V nedeľu program spestrí folklór v podaní DFS Vienok a ĽH Vienok.

piatok – nedeľa / pred Nemeckým kultúrnym domom / vstup voľný

Malalata na Duláku

Hudobný projekt MALALATA je synonymom pre jedinečnú fúziu balkan beats, gypsy music, reggae a world music. Dvojica slovenských DJs spája tieto rytmy do osobitých setov. V rámci projektu Vianočné trhy na Duláku budeme môcť zažiť tento fenomén na otvorenom pódiu na vianočných trhoch Dulovom námestí.

piatok / Dulovo námestie / od 18:00 do 19:30 hod. / vstup je voľný

Folkfórum live

Kapela Prešporok naživo na vlnách rádia Devín. Zoskupenie zahrá v koncertnej sále Slovenského rozhlasu, kde oslávia 40. výročie kapely. Zahrá si s nami aj vzácny hosť – sláčikové kvarteto ZOE Quartet.

piatok / KS Slovenského rozhlasu / 19:00 hod. / vstup je voľný

Vianočné trhy na zámku

Nádvorie zámku v Pezinku sa zmení na malé vianočné mestečko, kde nebude chýbať vianočný stromček, vôňa vareného vína a punču či skvelé jedlo. Atmosféru dotvoria aj tradičné vianočné koledy a stánky, v ktorých nájdete krásne výrobky. Môžete sa tešiť aj na sprievodný program s Mikulášom pre deti a folklórnu skupinu. Pre dospelých budú otvorené zámocké pivnice.

piatok – nedeľa / Šimák Zámok Pezinok

Mikuláš v Petržalke

Na Petržalské vianočné trhy príde v piatok Mikuláš. Na koči od DK Ovsište vyštartuje o 15:30 hod. a na Námestie Republiky príde o 16:30 hod. Polhodinku potom vystúpia PACI PAC a 18:00 hod. sa zabavíte S hudbou vesmírnou. Na Petržalských vianočných trhoch vás čakajú aj stánky s občerstvením a vianočným tovarom.

piatok / Námestie Republiky, Petržalka / vstup voľný

Mikulášske tvorivé dielne

Obľúbené Prievozské tvorivé dielne budú doplnené o príchod Mikuláša. Rodiny s deťmi sa môžu tešiť na príchod Mikuláša a sladké prekvapenie.

piatok / SD Prievoz, Kaštieľska 30 / 17:00 hod.

Decembrová knižná burza

Táto jedinečná akcia sa bude konať v rámci podujatia TRH – PIAC – MARKT. Predávať sa budú najmä knihy, ale popritom sa určite objavia aj gramoplatne, pohľadnice, časopisy, CD-čka, komiksy a plagáty.

sobota / Stará tržnica, na poschodí / od 09:00 do 15:00 hod. / vstup voľný

Aukcia vianočných stromčekov

Čaká vás veľa zábavy, skvelý program a čaro pravej vianočnej atmosféry. Zažite, ako prebieha skutočná aukcia pod vedením profesionálnej licitátorky a vydražte si jeden z 10 krásnych živých vianočných stromčekov kvality s množstvom darčekov v hodnote viac ako 11-tisíc eur. Zmyslom Charitatívnej aukcie je získať finančné prostriedky dražbou živých vianočných stromčekov, ktoré budú v plnej výške venované na charitatívne účely.

nedeľa / OC Central, Metodova ul. / 15:00 hod.

Mikulášsky deň v ZOO

Mikuláš prinesie darčeky nielen detičkám, ale aj zvieratkám. Program začína o 12:30 hod. komentovaným podávaním enrichmentu (tzv. obohatenie života zvierat) vybraným druhom zvierat. „Začínať sa bude v spodnej časti ZOO pri medveďovi hnedom, pokračovať budeme ovcami ouessantskými a veľkými mačkovitými šelmami. Nezabudneme ani na primáty a po makakoch a gibonoch odovzdáme darčeky aj našim piatim šimpanzom,“ Bratislava24.sk informovala Zuzana Chalupová zo ZOO Bratislava.

Pre detičky bude od 13:00 do 15:00 hod. pripravené vianočné maľovanie na tvár a kreatívne dielničky, na ktorých si môžu vyrobiť či vymaľovať vianočné ozdoby a ozdobiť nimi vianočný stromček v ZOO.

nedeľa / ZOO Bratislava / od 12:30 hod. / pre deti je počas akcie do ZOO vstup zadarmo

Kam v Bratislave zadarmo
12
Galéria

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM