Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Spoznajte tajomstvá kokteilov a kváskovania a tiež silu koní pod kapotou!

Počas víkendu vás čaká množstvo zaujímavých podujatí. Nahliadnite do vozovne plnej trolejbusov, nájdite sa so zvieratkom z útulku, sledujte prácu colníkov a mnoho ďalšieho!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Spoznajte tajomstvá kokteilov a kváskovania a tiež silu koní pod kapotou!
12
Galéria

Cocktail Fest 2019

Nenechajte si ujsť prvý cocktailový festival svojho druhu na Kuchajde. Miešané drinky od výmyslu sveta vám budú miešať barmani preslávení nielen na Slovensku, ale aj za hranicami. Ochutnať budete môcť overené klasiky, ale aj odvážne a netradičné kombinácie. V rámci sprievodného programu zažijete barmanskú flair show, workshopy a môžete zapojiť do niektorej zo súťaží.

piatok – sobota / Kuchajda / vstup voľný / viac sa dozviete TU

Motosalón

Uvidíte až 30 značiek automobilov, 15 značiek motoriek a skútrov, eko-motorky, solárny katamarán či lietadlá. Na sobotu je pripravená power tuningová párty, na ktorej môžete aj vy ukázať vaše vytuningované, luxusné, aj superšportové autá. Môžete sa tiež zapojiť do moderovaného predstavenia áut, súťaže car limbo alebo si nechať odmerať decibely audio sústav či výfukov.

piatok – nedeľa / Bory Mall / vstup voľný

Kváskovanie v Petržalskej tržnici

V Petržalskej tržnici sa dozviete, prečo je kváskovanie stále také obľúbené. Workshop povedie Naty Žúreková Štefková z Kvaskovanie a Chuť od Naty. Samozrejmosťou je ochutnávka tradičného chleba z kvasu a po prednáške bude mať možnosť si odobrať z lepkového alebo bezlepkového Natynho kvásku. Tiež sa dozviete všetko o múke špeciálne vyvinutej na kváskovanie.

piatok / Petržalská tržnica / od 17:00 do 19:00 hod. / vstup je voľný

Festival NASUTI 2019

V sobotu čaká návštevníkov Novej Cvernovky druhý ročník festivalu súčasného umenia a udržateľnosti, ktorý bol inšpirovaný suťou- nahromadeným materiálom z rekonštrukcie bývalej chemickej školy. Vznikol ako prvý festival súčasného umenia s environmentálnym zameraním na Slovensku a spája kreativitu, umenie, dizajn, inovácie a ekologické myslenie.

Program tvoria prednášky, diskusie, workshopy a kreatívna produkcia vo forme prezentácií, originálnych performance, objektov, dizajnov a inštalácií. Festival začne o 10:00 hod. panelovými diskusiami, prezentáciami a detským sprievodným programom. Vyvrcholí vernisážou výstavy Dancing on the Ruins o 16:00 hod. a večerným koncertom.

sobota / Nová Cvernovka / vstup voľný

Nájdite sa so zvieratkom z útulku

Pomôžte štvornohým kamarátom nájsť si nové domovy! Nájdite sa so zvieratkom z útulku sa aj tentokrát uskutoční pod záštitou primátora hlavného mesta Bratislavy Matúša Valla. Tešiť sa môžete na rôzne stánky, útulky z rôznych kútov Slovenska a v neposlednom rade na bohatý kultúrny program. Vystúpia Dominika Mirgová, Tomy Kotty, Dawe White a ďalší.

sobota / zadné nádvorie obchodného centra Aupark / od 10: do 16:00 hod.

Deň colníkov

Zažite Deň colníkov s celou rodinou! Pripravené sú dynamické ukážky práce slovenských colníkov. Uvidíte kontraband zachytený pri pašovaní aj stánky s ukážkou falzifikátov. Colníci vám ukážu rôzne druhy rastlín a živočíchov pochádzajúcich z kontroly. Môžete si tiež urobiť fotografiu v dobovej uniforme na pamiatku.

sobota / Námestie pri Eurovea / od 14:00 do 17:00 hod. / vstup voľný

Deň otvorených dverí DPB

Dopravný podnik Bratislava otvorí brány svojej najväčšej vozovne Jurajov dvor pre verejnosť. Zároveň pri príležitosti 110. jubilea trolejbusov bratislavský dopravca slávnostne predstaví zrekonštruovaný historický trolejbus ŠKODA SANOS. Počas celého dňa na návštevníkov DOD čaká pestrý program.

sobota / vozovňa Jurajov dvor / od 10:00 do 16:00 hod. / vstup voľný

Dúbravka hľadá NAJ psíkov

Psie podujatie bude v septembri písať v Dúbravke už svoj šiesty ročník. Akcia odštartuje ráno o 9:00 hod. registráciou psov, o 10:00 hod. uvidíte ukážku výcviku psov v podaní Športového klubu policajnej kynológie ŠKPK Bratislava. Súťažiť sa bude v disciplínach najsympatickejšie šteniatko (do 18 mesiacov), najsympatickejší dospelý pes (do 18 mesiacov až 8 rokov), najsympatickejší veterán – (psy/suky staršie ako 8 rokov), najlepšie oblečený pes / najlepšie zladený pár (pes a majiteľ).

sobota / lúka pri Kostole Ducha Svätého v Dúbravke / od 9:00 hod.

Kam v Bratislave zadarmo
12
Galéria
Zdroj: DPB, a. s.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM