Nina Táborská Krimi

Kalamita v Bratislave: Konár nevydržal nápor snehu, zavalil malého chlapca. V meste je viacero obmedzení

Bratislavská polícia varuje ako vodičov tak i chodcov. Husté sneženie dnes komplikuje dopravu v Bratislave, problém majú aj vodiči na diaľnici. Neupravené cesty majú na svedomí niekoľko nehôd. Ťažký sneh láme konáre. Jeden zavalil len 7-ročného chlapca.

Ilustračný obrázok k článku Kalamita v Bratislave: Konár nevydržal nápor snehu, zavalil malého chlapca. V meste je viacero obmedzení
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave vzhľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky vyzýva vodičov, aby obmedzili individuálnu dopravu na cestách hlavného mesta. Ako Bratislava24.sk informoval policajný hovorca Michal Szeiff, viaceré komunikácie na Bratislavy sú v súčasnosti z dôvodu intenzívneho sneženia neprejazdné pre nákladnú automobilovú dopravu.

„Zároveň vodičov nákladných motorových vozidiel vyzývame aby svoje vozidlá odstavili na odstavných plochách pred vjazdom do hlavného mesta, nakoľko hraničné priechody so susediacimi štátmi (tzn. Maďarská republika, Česká republika, Rakúska republika) sú pre nich neprejazdné,“ vysvetlil Szeiff.

V súvislosti s hustým snežením zaznamenala polícia aj prípady, kedy došlo vplyvom intenzívneho sneženia k padaniu konárov. „Vo štvrtom bratislavskom okrese evidujeme prípad kedy v areáli materskej a základnej školy na Perneckej ulici odlomená časť stromu zavalila 7-ročného chlapca,“ uviedol Szeiff.

Chlapca museli vyprosťovať hasiči, momentálne je v rukách lekárov. „V tejto súvislosti občanov vyzývame, aby vonku zvýšili svoju opatrnosť, najmä na miestach kde hrozí zosunutie väčšieho množstva snehu zo striech alebo stromov,“ upozornil Szeiff.

Chlapec bol vo vážnom stave a viacerými poraneniami prevezený do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Prečítajte si tiež: Počasie komplikuje situáciu na cestách. V kopcovitých terénoch je MHD úplne odstavená + FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM