Jakub Haršany Samospráva

Jednoduchý spôsob, ako skrášliť svoje okolie. Vysaďte si pred domom stromček

Radi by ste si priestor okolo vášho domova skrášlili zeleným doplnkom? Obyvatelia Devínskej Novej Vsi túto možnosť teraz majú.

Ilustračný obrázok k článku Jednoduchý spôsob, ako skrášliť svoje okolie. Vysaďte si pred domom stromček
5
Galéria
Zdroj: internet

Bratislavská mestská časť Devínska Nová Ves poskytuje kroviny na výsadbu na verejné priestranstvá už niekoľko rokov. Tento rok nie je výnimkou a obyvatelia mestskej časti si tak opäť môžu skrášliť okolie svojich domovov.

Obyvatelia si môžu vybrať, aké kríky chcú

Obyvatelia, ktorí majú záujem o poskytnutie takýchto krovín, môžu o ne požiadať Miestny úrad v Devínskej Novej Vsi. Žiadosť musí obsahovať, okrem mena a adresy žiadateľa a jeho kontaktných údajov, aj zoznam kríkov a počet kusov, nákres plánovaného umiestnenia kríkov, čestné prehlásenie o tom, že sa o kríky budete zodpovedne starať a podpis žiadateľa.

„Žiadateľ si navrhne kríky, o ktoré má záujem. Posúdime, či sú na navrhnuté priestranstvo vhodné. Ak áno, snažíme sa požiadavke vyhovieť. Žiadateľ musí kríky vysadiť na verejné priestranstvo a zabezpečiť počiatočnú starostlivosť,“ informuje Tatiana Rattayová z miestneho úradu.

Žiadosti na poskytnutie kríkov môžu obyvatelia posielať do 23. októbra.

Devínska Nová Ves sa takýmto spôsobom snaží okrem iného aj zlepšovať kvalitu zelene na území mestskej časti. „Prispieva to k zveľaďovaniu zelene v našej mestskej časti a zároveň obyvatelia, ktorí majú o takto poskytnuté kríky záujem, majú k zeleni aj lepší vzťah,“ dodala na záver Rattayová.

Čítajte aj: Adopciou zelene môžete aj vy prispieť k skrášleniu mesta

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM