Aktualizované Eva Sládková Rôzne

Je koronavírus už aj v Bratislave?

Koronavírus je obrovským strašiakom. Včera sa ľudia báli, že je už na Kramároch a dnes je tu ďalšia obava.

Ilustračný obrázok k článku Je koronavírus už aj v Bratislave?
8
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk / CC-BY 1.0

A aj keď odborníci upozorňujú na to, že panika, ktorá je okolo tejto témy, je nebezpečnejšia ako sám vírus, mnohí ľudia sú vydesení.

Desiatky ľudí denne

V Bratislave sa najnovšie šíri fáma, že v ružinovskej nemocnici už potvrdili prvý prípad koronavírusu. Nie je to však pravda! Ako nám ráno povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská:

„Denne k nám chodí 20 až 30 ľudí, ktorí si myslia, že majú koronavírus. Dosiaľ sa však u nikoho nepotvrdil. Dnešné výsledky z laboratórií budú k dispozícii po 14.00. Vtedy budeme vedieť, či sa situácia zmenila alebo nie. Nie je však žiaden dôvod na paniku.“

A ani dnešné výsledky nič nové nepriniesli. Aj po 14-tej sme sa spojili s hovorkyňou a povedala, že stále je všetko v poriadku, koronavírus v Ružinove nie je. Tím Dnes24 situáciu sleduje, v prípade nových informácií vás určite budeme informovať.

Ministerstvo varuje

COVID-19 známy ako koronavírus nebol do piatka na Slovensku potvrdený. Aktuálne je negatívnych 127 vzoriek. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

Na situáciu reaguje aj Ministerstvo zdravotníctva. Na svojej facebookovej stránke napísalo: „V uplynulých 24 hodinách sa zvýšila intenzita "zaručených správ“ o potvrdenom prvom ochorení COVID-19 (koronavírus) na Slovensku. Upozorňujeme, že šírenie poplašnej správy sa považuje za trestný čin. Ministerstvo zdravotníctva je okamžite o výsledkoch informované od kolegov z Úradu verejného zdravotníctva a v nadväznosti na to ide okamžitá informácia verejnosti prostredníctvom médií a profilu MZ SR na Facebooku."

Nácvik zložiek pri podozrení výskytu nového koronavírusu
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM