Nina Táborská Samospráva

Ivo Nesrovnal: „Peniaze od vlády použijeme pre Bratislavčanov“

Financie mesto investuje do opráv komunikácií, revitalizácie verejných priestranstiev či do opravy kultúrnych pamiatok. Pre Bratislavčanov to však bude znamenať aj viaceré obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Ivo Nesrovnal: „Peniaze od vlády použijeme pre Bratislavčanov“
Zdroj: TASR

Na mestskom zastupiteľstve schválili poslanci mestského zastupiteľstva návrh na využitie dotácie, ktorú hlavnému mestu poskytla vláda SR na zabezpečenie príprav predsedníctva SR v Rade EÚ. Návrh poslanci odsúhlasili jednomyseľne.

„Som veľmi rád, že bol tento návrh schválený a že môžeme začať s realizáciou jednotlivých projektov, ktoré sme v rámci dotácie navrhli. Čaká nás veľa práce a pevne verím, že výsledok bude pozitívny, čo ocenia nielen Bratislavčania, ale aj návštevníci hlavného mesta,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Čo všetko sa dočká obnovy?

Financie mesto investuje do opráv komunikácií, revitalizácie verejných priestranstiev či do opravy kultúrnych pamiatok.

Kompletný zoznam projektov je dostupný v materiáli z rokovania, ide však o opravy asfaltového povrchu v centre a širšom centre mesta, sanáciu podjazdu na Hodžovom námestí, oprava podchodu na Trnavskom mýte, doplnenie lavičiek na námestiach, v parkoch, obnova fasády na objekte Klarisiek, Mirbachovom paláci, oprava ciferníka hodín na Radničnej veži a rôzne ďalšie.

Prečítajte si tiež: Schválenú 15-miliónovú dotáciu na zabezpečenie príprav predsedníctva využije mesto najmä na opravy cies

„S opravami budú súvisieť aj viaceré obmedzenia, preto chcem poprosiť aj obyvateľov, aby boli trpezliví, pretože napríklad cesty sa nedajú opraviť bez dopravných obmedzení,“ povedal primátor. Podľa neho sa tak vďaka týmto financiám Bratislava môže postupne meniť na moderné európske mesto.

Príležitosť zviditeľniť sa

Vláda SR schválila na svojom decembrovom (december 2015) zasadnutí financie na zabezpečenie príprav predsedníctva SR v Rade EÚ vo výške 14 miliónov eur pre hlavné mesto a 1 milión eur pre projekty Starého Mesta.

„Budúci rok bude Bratislava hostiť európsku politickú špičku a chceme sa na to kvalitne pripraviť. Nielen pre celé Slovensko, ale hlavne pre Bratislavu to je obrovská príležitosť, ako mesto a našu krajinu zviditeľniť. Bratislava je však dlhodobo podfinancovaná a naše zdroje tak nie sú adekvátne tomu, čo Bratislavu v tomto roku čaká. Preto som veľmi rád, že sme takýmto spôsobom získali dodatočné zdroje,“ uviedol na margo dotácie od vlády primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Prečítajte si tiež: Nové programové obdobie EÚ má priniesť Bratislave ďalšie projekty

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM