Jakub Haršany Správy Samospráva

Ihrisko na Kramároch postupne mení svoju tvár. Onedlho by sa tu už mohlo hrať

Na obnove hokejbalového ihriska v bratislavskom Novom Meste sa naďalej pracuje. Podarí sa všetko stihnúť tak, aby sa tu ešte tento rok dalo hrať?

Ilustračný obrázok k článku Ihrisko na Kramároch postupne mení svoju tvár. Onedlho by sa tu už mohlo hrať
11
Galéria

O nadšencoch z projektu Guerera, ktorí sa rozhodli obnoviť zrejme najstaršie hokejbalové ihrisko na Slovensku, sme vás naposledy informovali pred mesiacom.

Nahadzujú mantinely

V areáli ihriska ležiaceho pri Základnej škole Cádrova sa usilovne pracovalo aj počas posledných týždňov. Po tom, ako dobrovoľníci postupne od minulého roka vyčistili celý areál, odstránili staré a poškodené striedačky a mantinely, nahodili nový plášť plotov a dokončili osvetlenie, boli na rade nové mantinely.

Ešte začiatkom mesiaca vytvorili miestni nadšenci konštrukcie a počas septembra začali postupne nahadzovať mantinely. „Nainštalovali sme zatiaľ polovicu mantinelov a ešte plánujeme zorganizovať dva dobrovoľnícke víkendy,“ informoval nás líder projektu Milan Szabó.

Chceli by hrať už na jeseň

Nadšenci z projektu Guerera, ale aj miestni dobrovoľníci a milovníci hokejbalu by chceli práce na mantineloch dokončiť ešte v priebehu jesene, tak, aby sa tu ešte tento rok dalo hrať. „Všetko však bude závisieť od počasia. Dúfam ale, že to bude hotové už čoskoro,“ dodal Szabó.

Projekt, ktorého snahou je vytvoriť krásne miesto pre šport, rekreáciu a oddych detí, mládeže a všetkých ľudí z okolia, budeme sledovať aj naďalej a o ich aktivitách vás budeme informovať.

Čítajte aj: Dobrovoľníci naďalej usilovne pracujú. Ihrisko postupne dostáva reálne obrysy

Obnova ihriska projekt Guerera
9
Galéria
Zdroj: Projekt Guerera
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM