Rôzne Správy

Hygienik zatiaľ ešte nepovolil prevádzku všetkým bratislavským kúpaliskám

Z doteraz kontrolovaných kúpalísk boli všetky po hygienickej stránke vyhovujúce. Odborníci ich skontrolovali zatiaľ osem.

Ilustračný obrázok k článku Hygienik zatiaľ ešte nepovolil prevádzku všetkým bratislavským kúpaliskám
5
Galéria

Regionálny hygienik každoročne pred letným obdobím kontroluje pripravenosť prírodných a umelých kúpalísk na sezónu. V Bratislavskom kraji k 6. júnu zatiaľ skontrolovali osem kúpalísk, ktorým prevádzku povolili.

Osem vhodných kúpalísk

Bez obáv sa teda môžete kúpať na dvoch prírodných a šiestich umelých letných kúpaliskách. Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava (RÚVZ BA) povolil v rámci Bratislavského kraja prevádzku na Zlatých pieskoch, na Slnečných jazerách v Senci, na kúpalisku Delfín, Tehelné pole, Lamač a Rosnička v Bratislave a na kúpaliskách Modra a Malacky.

Prevádzkovanie letných kúpalísk Pezinok – Sever, Krasňany, Zbojnička Rača, biokúpaliska Borovica na Kamennom Mlyne a prírodného kúpaliska Kuchajda sa ešte rieši na základe podaných žiadosti. Ako informuje RÚVZ BA, Letné kúpalisko Matador – Bratislava, Iuventa a Fajn Klub ešte nepožiadali o uvedenie kúpaliska do prevádzky.

„Z doteraz kontrolovaných a schválených kúpalísk boli všetky po hygienickej stránke vyhovujúce a sú pripravené na začiatok prevádzky kúpacej sezóny 2018. Kvalita vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu alebo sa bude kontrolovať v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie,“ informovala hovorkyňa RÚVZ BA Katarína Nosálová.

Orientačné kontroly

Na prírodných kúpaliskách, kde nie je rekreovanie organizované, robia hygienici len orientačné kontroly kvality vody na kúpanie dva až trikrát za sezónu alebo podľa aktuálnej situácie. „Kontrola bazénovej vody sa preverí raz za mesiac alebo podľa aktuálnej situácie,“ dodala Nosálová.

Ak vás zaujíma kvalita vody na vašom obľúbenom kúpalisku, na webovej stránke tunajšieho úradu www.ruvzba.sk nájdete každý týždeň vo štvrtok zverejnené aktuálne výsledky rozborov vôd aj s poznámkou či je voda vhodná na kúpanie.

Bratislavské kúpaliská
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM