Aktualizované Jakub Haršany Rôzne

Hviezdoslavovo námestie v krajšom šate. Položili tam nový trávnik

Centrum Bratislavy prešlo v rámci príprav na predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ skrášľovacím procesom. Ten sa dotkol aj Hviezdoslavovho námestia, kde naposledy pribudol nový trávnik.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdoslavovo námestie v krajšom šate. Položili tam nový trávnik
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Hviezdoslavovo námestie je všeobecne považované za jedno z najkrajších v Bratislave. Aktuálne mu na vzhľade pridal aj novučičký trávnik.

Tak, ako sa hlavné mesto pripravovalo na predsedníctvo v Rade EÚ, tak sa aj Hviezdoslavovo námestie postupne chystalo na toto významné obdobie, aby privítalo návštevníkov príjemným prostredím.

Trávnik aj so závlahou

„Staré Mesto postupne opravilo dlažbu, fontány, vysadilo kvetinové záhony a taktiež bola špeciálne orezaná promenádna aleja. Pred budovou SND bol obnovený záhon s novým trávnikom, kvetinami a závlahou. Záhon pred americkou ambasádou bol vysadený letničkami a na dvoch kruhoch v strede promenády boli nasadené trvalky,“ Bratislava24.sk informovala Nora Gubková z kancelárie starostu Starého Mesta.

Nakoniec prišiel rad aj na trávnik na severnej strane promenády. Keďže sa nachádza pod javormi, položili tu trávnikový koberec, ktorý nemá veľké nároky na slnko. Súčasťou trávnika je aj kvetinový záhon a automatický závlahový systém.

Revitalizácia námestia a všetky práce boli financované z prostriedkov spoločnosti Transpetrol a. s., v rámci príprav na slovenské predsedníctvo v Rade EÚ.

Čítajte aj: Revitalizácia Židovskej ulice. Povrch ešte stále nie je vymenený

Trávnik na Hviezdoslavovom námestí
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM