Alexandra Húsková Rôzne

Hug Day : Študenti a dobrovoľníci objímajú a rozdávajú dobrú náladu v bratislavských uliciach

Bratislava je jedným z 50-tich miest, kde sa počas dnešného dňa ľudia objímajú viac, ako po iné dni. Prebieha tu totiž už štvrtý ročník dobrovoľníckej akcie s názvom Hug Day. K dobrovoľníkom v bratislavských uliciach sme sa pridali aj my, aby sme preniesli aspoň virtuálne objatia aj k vám.

Ilustračný obrázok k článku Hug Day : Študenti a dobrovoľníci objímajú a rozdávajú dobrú náladu v bratislavských uliciach
Zdroj: Dnes24.sk

Celoslovenské podujatie, ktoré sa koná už po štvrtý krát prekoná hranice Slovenska. Hug Day 2015 vo štvrtok 25.júna prebieha v 15 krajinách sveta a v takmer 50 mestách na Slovensku.

Bratislavskí dobrovoľníci sa dnes vydali po meste rozdávať dobrú náladu objatiami. Medzi skupinou študentov sme našli aj spisovateľku Miroslavu Záhradníkovú, ktorá vydala knižku Srdce na dlani, čo je milostná poézia, obohatená fotografiami Vysokých tatier.

„Pri prezentáciách knihy zvyknem hovoriť ľuďom že v dnešnej dobe častejšie hladíme mobily a dotýkame sa viac klávesnice a myši od počítača, akoby sme pohladili ruku partnera, alebo niekoho, koho máme radi. Ľudí zvyknem vítať pozdravom „zdravím vás a objímam“, preto som ako dobrovoľník prišla aj na túto akciu,“ povedala pre Bratislava24.sk Miroslava.

O 10:00 hodine sa skupina vydala objímať verejnosť. Začali pred historickou budovou SND, kde bolo zhromaždených mnoho skupín prevažne zahraničných turistov. Tí reagovali veľmi spontánne a keď sa dozvedeli, že dnes na Slovensku prebieha Hug Day, začali sa objímať aj medzi sebou.

Sprievodcovia skupín komentovali objímanie ako ukážku slovenskej pohostinnosti. Naopak skupina nemeckých tínedžerov si po objatí kontrolovala ruksaky…

Bratislavčania reagovali sprvu odmietavo, nakoniec sa na objatie nechali presvedčiť. Študenti navštívili aj rokovanie mestského zastupiteľstva, kde vyobjímali primátora Iva Nesrovnala, ale aj niektorých mestských poslancov, či úradníkov Magistrátu.

Celá kampaň má neziskový charakter a jej cieľom je poukázať na to, že v dnešnej dobe sa neustále ponáhľame a mali by sme si nájsť čas aj na druhých, venovať pozornosť svojej rodine či priateľom. V tomto roku si organizátori dávajú za cieľ prekonať hranicu 100 000 objatí počas jedného dňa.

Prečítajte si viac tu: Nebuďte prekvapení, keď sa vám niekto vrhne do náručia na ulici, či v práci: Slovensko opäť zaplavia objatia!

Hug day BA video
1
Galéria
Hug Day v Bratislave
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM