Tomáš Stupavský Rôzne

Horúce dni sa dajú tráviť aj inde ako pri vode. Napríklad na Železnej studničke

Železná studnička je prímestská rekreačno-oddychová lokalita, ktorá sa stala obľúbeným miestom pre bežcov, cyklistov, ale i pre rodiny s deťmi. Dnes máme v Bratislave opäť prekrásny deň, preto sme sa boli pozrieť či ľudia trávia voľné chvíle aj inde ako pri vode.

Ilustračný obrázok k článku Horúce dni sa dajú tráviť aj inde ako pri vode. Napríklad na Železnej studničke
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou bratislavského lesoparku je aj Železná studnička. Toto miesto využívajú predovšetkým ľudia, ktorí si chcú „odfúknuť" od uponáhľaného mestského života a vychutnať si príjemný pobyt v prírode. V rámci Železnej studničky je známy aj areál na Partizánskej lúke.

Ten poskytuje svojím návštevníkom mnoho možností na športové využitie. Môžete si prísť s rodinou či kamarátmi zahrať rekreačne futbal, volejbal, basketbal alebo si zacvičiť v dm športovej zóne. No dnes sme stretávali predovšetkým nadšencov cyklistiky. Cyklotrasy na Železnej studničke sa dajú pekne kombinovať, čiže môžte sa odtiaľto dostať na rôzne miesta v Malých Karpatoch.

Prečítajte si tiež: Dobré správy zo Železnej studničky: Napriek rekonštrukcii obľúbeného rekreačného areálu tu obnovili bufet

No žiaden cyklista určite neodmietne občerstvenie napríklad v bufete Rotunda, ktorý bol len nedávno obnovený. Okrem neho tu na Partizánskej lúke aj stánok so zmrzlinou alebo prístrešok na grilovanie a opekanie.

Deti sa tu naozaj vybláznia

Dôležitou súčasťou celého areálu sú však detské ihriská (viď fotogaléria). Preliezok a šmýkačiek je tu naozaj dosť. „Chodíme sem s deťmi pravidelne, je tu množstvo hojdačiek a iných foriem zábavy pre naše dcérky. Radšej chodíme takto do prírody ako sa ísť len tak vyvaliť k vode," vysvetlila mamička Janka.

Pri našej návšteve Partizánskej lúky sme stretli aj množstvo rodín, ktoré sa chladili v tamojšom potoku. „V týchto horúcich dňoch sa oplatí ísť na kúpalisko alebo niekam do lesa. My sme si dnes vybrali Železnú studničku. Je tu fajn, pretože od stromov sála príjemný chlad," povedal Peter, ktorý dozeral na svojho syna ako sa máča vo vode.

Stretli sme tu aj skupinu ľudí, ktorá využila popoludnie na rodinný piknik. „Pod týmto prístreškom sa príjemne sedí a radi sem chodíme grilovať. Železná studnička je naozaj vhodným miestom na relax, ale aj k príprave chutného obedu," prezradil muž za grilom.

Každopádne, ak už vás nebaví počas týchto horúcich dní ležať pri vode, Železná studnička je tou správnou voľbou, kde si viete užiť príjemný oddych s rodinou alebo si dať do tela nejakou športovou aktivitou.

Prečítajte si tiež: Pri návšteve Železnej studničky môžete zaparkovať na parkovisku Westend point

Železná studnička
1
Galéria
Železná studnička
11
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM