Rôzne

Horáreň Biely kríž je po rekonštrukcii v prevádzke. Čoskoro tu pribudne aj bufet

Revitalizáciou prejde aj areál horárne, ktorý bude slúžiť ako oddychový areál a bude plniť aj edukačnú funkciu pre mládež.

Ilustračný obrázok k článku Horáreň Biely kríž je po rekonštrukcii v prevádzke. Čoskoro tu pribudne aj bufet
10
Galéria

Horáreň Biely kríž, v minulosti známa ako horáreň U Kocmundu, je po rozsiahlej rekonštrukcii hlavnej budovy v prevádzke a ponúka ubytovanie v štyroch podkrovných izbách.

Ubytovanie v prírode

Horáreň sa nachádza približne desať kilometrov od Svätého Jura, v tesnom susedstve Bratislavského lesoparku. Od januára 2019 ponúka ubytovanie s kapacitou 15 lôžok v štyroch samostatných izbách – dvojlôžková, trojlôžková, štvorlôžková a šesťlôžková. Každá z izieb má vlastné sociálne zariadenie a televízor.

Ceny izieb sa pohybujú od 33 eur/noc za dvojlôžkovú izbu po 92,40 eur/noc za šesťlôžkovú izbu.

Pre ubytovaných turistov je dispozícii kompletne vybavená spoločná kuchynka, spoločenská miestnosť, satelitná TV, bezplatné pripojenie na internet, krb a možnosť parkovania vo dvore. Stravovacie zariadenie by ste tu zatiaľ hľadali márne, no v blízkej budúcnosti bude v areáli k dispozícii bufet. Revitalizáciou prejde aj areál horárne, ktorý bude slúžiť ako oddychový areál a bude plniť aj edukačnú funkciu pre mládež.

Budova horárne patrí Mestu Svätý Jur a spravuje ju spoločnosť 1. Svätojurská, a. s. Spoločnosť sa podľa výročnej správy mala pustiť do rekonštrukcie budovy horárne za 282-tisíc eur. Rekonštrukciu realizovala spoločnosť Hollstav z Kysuckého Nového Mesta.

Horáreň Biely kríž
10
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM