Správy

Hlavné mesto zriadilo horúcu linku pre podnety občanov ohľadom zimnej údržby

Mesto tiež pracuje na dohode, ktorá zabezpečí presnejšie predpovede počasia, než z akých vychádza dispečing dnes, aby mohlo efektívnejšie plánovať výjazdy zimných mechanizmov.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto zriadilo horúcu linku pre podnety občanov ohľadom zimnej údržby
20
Galéria
Zdroj: TASR

Oddnes je zriadená „horúca linka“ pre zimnú údržbu v Bratislave. Fungovať bude vždy pri zhoršených poveternostných podmienkach (ľad, sneh a pod.). Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

Horúca linka

„Kritickú situáciu na chodníkoch v Bratislave môžete avizovať na telefónne číslo +421 259 356 7­77 alebo mailom zima@bratislava.sk. Operátori odovzdajú informáciu na dispečing, ktorý na dané miesto vyšle pohotovostnú čatu zimnej údržby. Pokiaľ sa hlásenie bude týkať chodníka v správe niektorej mestskej časti, informáciu posunú na dispečing tejto mestskej časti. Prioritou bude viacero oznámení na ten istý úsek a tiež jeho dôležitosť z pohľadu frekvencie osôb a hroziaceho nebezpečenstva úrazov,“ informuje mesto.

Nie je to síce úplné vyriešenie situácie so zimnou údržbou, ale toto opatrenie má slúžiť aspoň na jej zmiernenie kritických a frekventovaných úsekoch komunikácií. „Aj tak vás však prosíme o zhovievavosť, trpezlivosť a v rámci svojich možností aj o pomoc pri ošetrení chodníkov pri svojich domoch, pokiaľ by k ďalšej výraznejšej kalamitnej situácii v Bratislave prišlo,“ vyzýva mesto.

Pohyb zimných mechanizmov po Bratislave môžete sledovať TU.

Mesto tiež pracuje na dohode, ktorá zabezpečí presnejšie predpovede počasia, než z akých vychádza dispečing dnes, aby mohlo efektívnejšie plánovať výjazdy zimných mechanizmov a flexibilnejšie reagovať na potrebu zimnej údržby mesta v jeho konkrétnych častiach.

Bratislavu zasiahla vlna sneženia
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM