Aktualizované Rôzne

Hlavné mesto pozýva na verejné podujatia do Starej tržnice

V rámci predsedníctva Slovenska v Rade EÚ hlavné mesto pozýva verejnosť na podujatia, ktoré sa uskutočnia dnes v Starej tržnici.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto pozýva na verejné podujatia do Starej tržnice
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Problematike Smart Cities bude dnes o 18. hodine venovaná exkluzívna diskusia Od inovatívnych riešení k inteligentným mestám, ktorej sa okrem primátora Bratislavy Iva Nesrovnala zúčastnia aj M. Šefčovič, podpredseda EK a komisár pre energetickú úniu, M. Markkula, prezident Európskeho výboru regiónov.

Nebude chýbať osoba, o ktorej sa v poslednom čase veľa hovorí v spojitosti s projektom Hyperloop – D. Ahlborn. Bratislava24.sk o tom informovala Katarína Kohútiková z Magistrátu hlavného mesta.

Rozvoj hlavného mesta

Téma smart cities je podľa bratislavského primátora mimoriadne aktuálna a naznačuje spôsob, akým sa musia riešiť problémy, ktorým čelia európske mestá. „Bratislava chce byť príkladom, lebo je hlavným a najväčším mestom Slovenska,“ povedal Nesrovnal.

V rámci spolupráce s Viedňou chce bratislavská samospráva vytvoriť koncept smart twins, využiť synergiu a rozvoj Bratislavy založiť na prosperite, participácii občanov a trvalo udržateľnom rozvoji. Nesrovnal tvrdí, že Bratislava je mladé mesto, no musí zlepšiť svoje financovanie, kompetencie i postavenie. Zároveň riešiť aj problémy zhrnuté v takzvanej mestskej agende.

Spomínanej diskusii bude dnes o 14. hodine predchádzať verejné odborné podujatie Smart Twins Bratislava a Viedeň s národnými a európskymi expertmi na koncepciu Smart Twins a Smart City Viedeň. Hlavné mesto SR Bratislava bude na stretnutí zastupovať námestníčka primátora Ľudmila Farkašovská.

Interaktívne výstavy

Podujatia sú organizované v rámci 7. európskeho summitu regiónov a miest v Bratislave pod názvom Pohyb. Inovácie. Spojenia. Program v Starej tržnici začal už v stredu 6. júla. Pre návštevníkov boli pripravené interaktívne výstavy spojené s inováciami.

Diváci mali možnosť vidieť prvú slovenskú družicu skCUBE, víziu dopravy 21. storočia Hyperloop, históriu zásobovania Bratislavy pitnou vodou alebo kuriozity z Múzea dopravy.

Čítajte aj: Počas najbližších víkendových dní ponúka mesto bohatý program

Európsky summit regiónov a miest
4
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM