Aktualizované Kultúra

Počas najbližších víkendových dní ponúka mesto bohatý program

Nemáte ešte plány na víkend? Poradíme vám, kde môžete zažiť tancovačku, adrenalín či pokojnú prechádzku. Zároveň vás pozývame na posledný letný trh do Starej tržnice.

Ilustračný obrázok k článku Počas najbližších víkendových dní ponúka mesto bohatý program
Zdroj: Stará tržnica

7. Európsky summit regiónov a miest

Približne tisíc účastníkov 7. Európskeho summitu regiónov a miest bude diskutovať o tom, ako spojiť zdroje, spojiť nápady a spojiť ľudí, s cieľom vytvoriť napríklad digitálne hospodárstvo, energetickú infraštruktúru a regionálne a cezhraničné rozvojové stratégie.

Tohtoročný summit je oficiálnym podujatím slovenského predsedníctva Rady EÚ a jeho hostiteľmi sú Bratislavský samosprávny kraj a mesto Bratislava. Summit bude mať výrazný stredoeurópsky a najmä slovenský rozmer, ktorý sa prejaví aj v kultúrnych podujatiach a verejných diskusiách.

Viac TU

Piatok – sobota / 13.00 hod. / Slovenské Národné Divadlo, Námestie M. R. Štefánika, Stará Tržnica

DANUBE UP 2016

Bratislavská vodárenská spoločnosť pozýva verejnosť na podujatie DANUBE UP 2016. Nosnými témami sú voda, inovácie v oblasti vody a ochrana vôd. Návštevníci budú mať možnosť občerstviť sa pitnou vodou z fontánky, ako aj príležitosť dozvedieť sa prostredníctvom videoprojekcie viac o histórii a súčasnosti vodárenstva v bratislavskom regióne.

Pre rodiny s deťmi a mladých návštevníkov sme v rámci zábavno-náučného podujatia „Veda detskými očami“ pripravili program, na ktorom animátori zo SEA – Agentúry pre vzdelanie a vedu hravou formou priblížia špecifické vlastnosti vody. Návštevníci podujatia v stane BVS nájdu aj zaujímavé interaktívne objekty z Centra vedy – Aurélium, ktoré je súčasťou Centra vedecko-technických informácií SR. Súčasťou prezentácie BVS bude aj výstava dobových fotografií o histórii spoločnosti.

Piatok a sobota / Námestie M. R. Štefánika v Bratislave

Tvrďák – Bratislava

Zúčastnili ste sa už terénneho behu cez prekážky? Túto Sobotu na Tvrďáku zažijete nové prekážky, pokus o svetový rekord v počte klikov „chain push-ups“ a v rámci Tvrdých hier bude mať premiéru súťaž v šprinte na 80 m cez prekážky.

Viac TU

Sobota / 10.00 hod. / Areál Divoká Voda – Čunovo

Posledný letný trh!

Nenechajte si ujsť poslednú príležitosť nás navštíviť pred veľkou letnou pauzou! Starú tržnicu čaká tento rok veľká letná rekonštrukcia, na konci ktorej nás čaká nová podlaha v sále, rekonštruované toalety aj opravené výťahy. Z tohto dôvodu sa posledný letný trh tento rok uskutoční 9. júla a stretneme sa opäť až v septembri.

Viac TU

Sobota / 10.00 – 15.00 hod. / Stará tržnica

Tematická prechádzka: Štyri paláce Pálffyovcov v Bratislave

Na prechádzke so zastávkami pri štyroch bratislavských palácoch Pálffyovcov sa oboznámime s politickým, kultúrnym a spoločenským významom jedného z najznámejších šľachtických rodov našej histórie. Na pozadí histórie mesta Bratislavy sa dozvieme často málo známe zaujímavosti zo života ich majiteľov, ale aj o palácoch samotných. Súčasťou budú informácie o využití palácov dnes, súčasnej histórii pokračovateľov rodu, odkazy na ďalšie pamiatky spojené s rodom, ale aj prepis Mozartovho listu o jeho známosti z Bratislavy.

Viac TU

Sobota / 15.00 hod. / Hviezdoslavovo námestie 18, pred vchodom do VŠVU / vstup 3 eurá, pre členov 1,50 eur

Hudba v sade (všade)

HUDBA v SADE je hudobný projekt, ktorého cieľom je vytvoriť pre obyvateľov a návštevníkov Bratislavy miesto, kde sa pod holým nebom, v krásnej prírode a bez nutnosti platiť vstupné môžu pravidelne každú sobotu stretávať s klasickou hudbou.

Viac TU

každú letnú sobotu / 17.00 – 19.00 hod. / Sad Janka Kráľa / vstup voľný

Tanečné kultúrne leto 2016

V rámci Kultúrneho leta 2016 budú prebiehať už po štvrtý rok tanečné podujatia s programom podobným ako na tradičných čajoch o piatej.

Sobota / 17.00 – 22.00 hod. / Vajnorská ulica

Mrkvička číta zvedavým deťom

Máte radi milé, zaujímavé, hlboké, napínavé a krásne knihy pre deti a mládež? Stačí sa započúvať. Tibor Hujdič číta rozprávky pre deti.

Nedeľa / 17.00 hod. / Mestské hradby Bratislava

Letný swingový koncert

Nenechajte si ujsť swingovú hudbu z 30. a 40. rokov 20. storočia a hudbu Manouche (inšpirovaná dvojicou Django Reindardt a Stephane Grappelli).

Nedeľa / 18.00 hod. / Dom klutúry Ružinov – park Andreja Hlinku Ružinov

III. ročník Pezinok inline

Už po tretí raz sa zídeme na večernej jazde na kolieskových korčuliach ulicami Pezinka. Vítaní sú začiatočníci aj pokročilí, deti aj dospelí, aj tí, čo korčule nemajú (môžete prísť aj na kolobežkách či bicykloch). Príďte si užiť netradičný relax, tešíme sa na vás!

Viac TU

Nedeľa / 18.00 – 21.00 hod. / Pezinok Námestie

Bratislavské kultúrne leto a hradné slávnosti

Swingová hudba 30. a 40. rokov minulého storočia v podaní najúspešnejšej slovenskej swingovej kapely posledných rokov. Atmosféru noblesnej doby 30. a 40. rokov minulého storočia, epochu elegantných gentlemanov a pôvabných dám v róbach vytvorí počas večera 9-členný swingový orchester Fats Jazz Band. Sedem skvelých hudobníkov a dvaja očarujúci speváci rozprúdia divákom krv v žilách a prenesú ich do swingovej éry 20. storočia.

Viac TU

Nedeľa / 20.00 – 21.00 hod. / Hlavné námestie

Letné kino Pod pyramídou

Druhý ročník Letného kina Pod pyramídou odštartuje už túto nedeľu. Celkovo uvedú počas mesiacov júl a august osem filmov. Premietať sa bude každú nedeľu do 28. augusta (v júly o 21.00 hod., v auguste o 21.30 hod.).

Prvým premietaným bude časozberná dráma Chlapčenstvo (2014) režiséra a scenáristu Richarda Linklatera.

Nedeľa / na terasách budovy Slovenského rozhlasu / kapacita 300 miest / vstup voľný

Víkend otvorených dverí v No Will No Skill Academy

Nahliadnite do akadémie, pozrite si priestory, zaveste sa na hrazdy, vyskúšajte vybavenie, poprechádzajte sa po cvičebnej ploche a vyskúšajte si tréningy z našej ponuky ZADARMO.

Viac TU

Sobota – nedeľa / No Will No Skill – Košická 4

SUMMIT REGIÓNOV a MIEST: Pozrite si zdarma skvelé koncerty, módnu prehliadku aj laserovú šou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM